Hub

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian

Hub boga fungsi minangka sinyal panarima tina komputer, mangka ngirimkeun ka komputer lianna dina jaringan. Dina basa sejen, gawéna salaku hub konektor, concentrator, sarta panguat sinyal dina UTP sambungan kabel (Unshielded twisted Pair). Hubs teu nyaho alamat Mac atawa alamat fisik sangkan hub téh teu tiasa nyortir data bisa dikirimkeun, salaku hasil tina tabrakan (tabrakan) di jaringan a teu bisa dihindari. Tumbukan (tabrakan) nyaéta kaayaan di mana aya dua alat nu ngirim data dina waktos anu sareng hasilna leungitna data.