Béda révisi "Asyura"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
237 bita dipupus ,  13 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
(Kaca anyar: {{Islam}} '''Poé Asyura''' ('''{{lang|ar|عاشوراء}}''' ) nyaéta poé ke-10 dina bulan Muharram dina kalender Islam. Sedengkeun ''asyura'' sorangan hartosna ''kasapuluh''....)
 
'''Poé Asyura''' ('''{{lang|ar|عاشوراء}}''' ) nyaéta poé ke-10 dina bulan [[Muharram]] dina [[kalender Islam]]. Sedengkeun ''asyura'' sorangan hartosna ''kasapuluh''.
 
Poé ieu jadi kawéntar alatan pikeun golongan [[Syi'ah]] sarta sawaréh [[Sufi]] mangrupa poé berkabungnya luhur [[Syahid|kesyahidan]] Husain bin Ali, incu ti [[Nabi Islam]] [[Muhammad]] dina [[Perang Karbala]] warsih 61 [[Hijriyah|H]] ([[680]]). Tapi, [[Sunni]] ngayakinan yén [[Nabi Islam|Nabi]] [[Musa]] puasa dina poé kasebut pikeun mengekspresikan kegembiraan ka Pangéran alatan kaum Yahudi geus terbebas ti Fira'un ([[Exodus]]). Nurutkeun talari Sunni, Muhammad puasa dina poé kasebut sarta ménta jalma-jalma ogé pikeun puasa.[[Sahih Bukhari]] 1900; [[Sahih Muslim]] 1130[[Javed Ahmad Ghamidi]]. [[Mizan]], ''[http://www.renaissance.com.pk/novislshar2y4.htm The Fast]'', [[Al-mawrid]]
 
==Syahidnya Husain bin Ali==
 
Dina poé éta ampir kabéh pasukan [[Husain bin Ali]], kaasup Husain-nya sorangan syahid terbunuh, kajaba pihak awéwé, sarta anak Husain anu gering ngaranna [[Ali bin Husain]]. Saterusna ku Ibnu Ziyad maranéhanana dibawa nyanghareup Khalifah di [[Damaskus]], sarta saterusna anu salamet dipulangkeun ka [[Madinah]].
 
===Peringatan kesyahidan Husain===
{{sect-stub}}
 
==Asyura pikeun Muslim Sunni==
 
Daptar tanggal di luhur ngan estimasi.
 
==Référénsi==
===Asal===
 
===Tempo ogé===
92

éditan

Menu navigasi