Béda révisi "Téori probabilitas"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
40 bita ditambahkeun ,  16 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m (mindahkeun Tiori probabiliti ka Téori probabilitas)
Tidak ada ringkasan suntingan
'''TioriTéori probabilitiprobabilitas''' ngarupakeun elmuélmu [[matematik]] ngeunaan [[kamungkinan|probabilitiprobabilitas]] atawa kamungkinan.
[[Category:Probability theory]]
'''Tiori probabiliti''' ngarupakeun elmu [[matematik]] ngeunaan [[kamungkinan|probabiliti]] atawa kamungkinan.
 
Matematikawan mikirkeun yen probabiliti salaku angka dina interval tina 0 ka 1 keur nangtukeun "kajadian" numana bener-bener kajadian atawa henteu kajadian dina bentuk acak. Probabiliti <math>P(E)</math> nangtukeun kajdian <math>E</math> dumasa kana [[probability axioms]].
 
Matematikawan mikirkeun yen probabiliti salaku angka dina interval tina 0 ka 1 keur nangtukeun "kajadian" numana bener-bener kajadian atawa henteu kajadian dina bentuk acak. ProbabilitiProbabilitas <math>P(E)</math> nangtukeun kajdian <math>E</math> dumasa kana [[probabilityaksioma axiomsprobabilitas]].
<!--
The probability that an event <math>E</math> occurs ''given'' the known occurrence of an event <math>F</math> is the '''[[conditional probability]]''' of <math>E</math> '''given''' <math>F</math>; its numerical value is <math>P(E \cap F)/P(F)</math> (as long as <math>P(F)</math> is nonzero). If the conditional probability of <math>E</math> given <math>F</math> is the same as the ("unconditional") probability of <math>E</math>, then <math>E</math> and <math>F</math> are said to be [[statistical independence|independent]] events. That this relation between <math>E</math> and <math>F</math> is symmetric may be seen more readily by realizing that it is the same as saying
<math>P(E \cap F) = P(E)P(F)</math>.
*[[varian]]
*[[List of publications in statistics]]
-->
 
{{pondok}}
[[Kategori:Téori probabilitas]]
 
[[bg:&#1058;&#1077;&#1086;&#1088;&#1080;&#1103; &#1085;&#1072; &#1074;&#1077;&#1088;&#1086;&#1103;&#1090;&#1085;&#1086;&#1089;&#1090;&#1080;&#1090;&#1077;]]
[[de:Wahrscheinlichkeitstheorie]]
[[Categoryen:Probability theory]]
[[eo:Teorio de Probabloj]]
[[es:Probabilidad]]
11.810

éditan

Menu navigasi