Kareseban: Béda antarrépisi

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 bita dipupus ,  16 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
Tidak ada ringkasan suntingan
 
mTidak ada ringkasan suntingan
[[Image:MenstrualCycle.png|thumb|300px|right|Siklus kareseban]]
'''Kareseban''' mangrupakeun kaayaan [[fisiologi]]s normal [[bikang|awéwé]] {{ref|typical}} dina siklus kareseban nu lumangsung sababaraha poé (ilaharna mah 3-5 poé) nu patali jeung kasuburan/fértilitas réproduktifna, ditandaan ku kaluarna getih (''eumenorrhea'', 10-18 ml, rata-rata 35 ml[http://www.med.monash.edu.au/ob-gyn/research/menorr/]); para wanoja sabagian bisa ngawaskeun kaluarna jaringan [[éndométrium]] pacampur getih nu kaluar nalika kareseban. Getih nu kaluar ieu teu ngagumpal kusabab éndométrium ngaluarkeun [[énzymeénzim]] nu disebut [[plasmin]].
 
Kusabab kaleungitan getih nalika kareseban, wanoja butuh asupan [[beusi|zat beusi]] dina katuanganana leuwih loba batan [[jalu|lalaki]] sangkan teu ngalaman [[defisiénsi beusi]]. Nalika kareseban, aya ogé nu sok ngalaman keram (katelah [[dysmenorrhea]]).
12.120

éditan

Menu navigasi