Béda révisi "Radiasi éléktromagnétik"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
m
m
{{main|cahaya}}
 
Gelombang ÉM dina panjang gelombang antara kira-kira 400 [[nanométer|nm]] jeung 700 nm katangkep ku [[matapanon]] [[manusa]] sarta karasa sabagé [[cahaya]] nu katénjo. Panjang gelombang lianna, husuna anu deukeut ka gelombang beureum infra (nu leuwih panjang ti 700 nm) jeung ultraviolét (nu leuwih pondok to 400 nm) ogé kadang-kadang disebut sabagé cahaya.
 
[[Serat optik]] ngarambatkeun cahaya anu bisa ditumpangan data sora atawa gambar. Prosésna sarupa jeung anu digunakeun dina ngarambatkeun gelombang radio.
3.120

éditan

Menu navigasi