Béda révisi "Silinder (élmu ukur)"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
22 bita ditambahkeun ,  13 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
(Kaca anyar: thumb|Hiji silinder Dina élmu ukur, '''silinder''' (basa Indonesia: '''tabung''' atawa '''silinder''') nyaéta bangun rohang [[tilu diménsi...)
 
mTidak ada ringkasan suntingan
[[Gambar:Cylinder_geometry.svg|thumb|Hiji silinder]]
Dina [[élmu ukur]], '''silinder''' ([[basa Indonesia]]: '''tabung''' atawa '''silinder''') nyaéta bangun [[rohang]] [[tilu diménsi]] anu dijieun ku dua [[bunderan (élmu ukur)|bunderan]] [[idéntik]] anu [[sajajar]] sarta hiji [[pasagi burung]] anu ngalingkung sisi-sisi dua bunderan kasebut.
 
Tina dua bunderan, anu hiji disebut dadampar sedengkeunn nu hiji deui disebut tutup silinder sarta pasagi burung anu nyimbutan ieu bangun disebut simbut silinder.
3.120

éditan

Menu navigasi