Béda révisi "XvYCC"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
28 bita ditambahkeun ,  11 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
m
m
'''xvYCC''' atawa Extended-[[gamut]] [[YCbCr|YCC]] nyaeta hiji [[color space|rohangan kelir]] nu dipake dina elektronika [[video]] set televisi panel rata, nu ngarojong 1.8 kalieun jumlah kelir nu dipake dina [[sRGB color space|rohangan kelir sRGB]].<ref>{{cite web | year=2006 | url=http://www.hdmi.org/pdf/HDMI_Insert_FINAL_8-30-06.pdf | title=HDMI 1.3 Update | work=[[HDMI Licensing]] | accessdate=2006-08-30}}</ref> xvYCC ditetepkeun ku [[International Electrotechnical Commission|IEC]] Oktober 2005 tur dipublikasikeun Januari 2006 minangka [[daptar standar IEC|IEC 61966-2-4]]. Spektrum nu leuwih lega tina ''backlighting'' [[LED]] ngaganti [[cold cathode|katoda tiis]] nyababkeun bisana nambah pamidang ''color gamut'' [[liquid crystal display|LCD]].
 
xvYCC make jangkah ajen nu lengkep (1 tepi ka 254 dina hiji rohangan 8-bit) pikeun midangkeun kelir. Dina [[BT.601]] jeung [[Rec. 709|BT.709]], kelir RGB dipidangkeun ukur ku ajen 8-bit ti 16 tepi ka 235. Jangkah nu kawates ieu dijieun keur mere lolongkrang pikeun ''[[undershoot]]'' jeung ''[[overshoot]]'', nu mangrupakeun sipat pasinyalan [[TV analog]]. Dina pasinyalan [[TV digital]] mah, undershoot jeung overshoot teh teu aya, lusababkusabab kitu ajen ti 1-15 katut 235-254 bisa dipake keur midangkeun kelir nu sajati. Pikeun ngajaga [[backward-compatibility|kacocogan ka tukang]] jeung standar samemehna, kelir standar [[beureum]] (red (R)), [[hejo]] (green (G)), [[bulao]] (blue (B)) jeung [[bodas]] (white) diitung keneh make susunan nu sarua dina rohangan kelir. Jangkah ajen digital nu leuwih rubak bisa mere lolongkrang keur midangkeun hejo kolot (''deeper greensgreen''), beureum kolot (''deeper redsred''), katut bulao kolot (''deeper bluesblue'') - tur tangtuna oge kelir-kelir panengah nu samemehna aya dina saluareun wawates dina rohangan kelir [[CCIR 601]].
 
Rohangan kelir [[high-definition television|televisi définisi luhur]] nu didefinisikeun ku BT.709 ngawengku ukur 45 persen tina ajen nu bisa dipake kalayanlamun make indeks RGB ti 1 tepi ka 254, sabab susunan eta kawates kaukur 16 teitepi ka 234 ku spesifikasi BT. Standar xvYCC make standard 1 tepi ka 254, tur bisa nyandikeun ''(encode)'' leuwih ti dua kalieun jumlah ajen kelir. (Sistim [[sRGB]] aya antara BT.709 jeung sistim xvYCC, nu mere lolongkrang keur sakabeh kombinasi ajen R, G jeung B ti 16 tepi ka 235 - leuwih loba kombinasina, tapi henteu saloba dina xvYCC.)
 
Dina hiji paper nu diterbitkeun ku [[Society for Information Display]] taun 2006, pangarangna metakeungmetakeun 769 kelir dina [[Munsell|Munsell Color Cascade]] kana rohangan BT.709 jeung rohangan xvYCC. 55% tina kelir Munsell bisa dipetakeun kana [[gamut]] sRGB, tapi 100% kelir eta bisa dipetakeun kana gamut xvYCC.<ref>Matsumoto et al, ''19.2: xvYCC: A New Standard for Video Systems using Extended-Gamut YCC Color Space'', SID '06 Digest, pp. 1130-1133. Available from http://www.sid.org.</ref> Kelir u leuwih kolot bisa dijieun - contona beureum kolot bisa dijieun ku cara mere koefisien negatif kana kelir nu lalawanan.
 
{{tarjamahkeun|Inggris}}
AMekanisme mechanismkeur formawa carryingdefinisi thesabudeureun gamut boundary definition forkeur xvYCC hasgeus beendidefinisikeun defineddina in theSpesifikasi [[HDMI]] 1.3 Specification. Sok Althoughsanajan fitur kelir anyar liana dina HDMI 1.3's, otherKelir new color feature,Kolot ''(Deep Color)'', ishenteu notdiperlukeun requiredkeur tongangkut transportinformasi xvYCC colorkelir informationxvYCC, itDeep isColor commonlygeus associatedilahar withdihubungkeun jeung xvYCC becausesabab thesefitur-fitur featuresieu aredipake usedbabarengn togetherdina insistim CE ''high-end'' CE systems topikeun improvengaronjatkeun thekualits viewinggambar imagenu qualityditempo. Di Abovesaluhureun [[480p]] andjeung [[576p]], sistim Deep Color systemskudu shouldmake use Category 2kabel HDMI cablesKategori 2 (indicateddituduhkeun byku ahiji logo), whichnu arecocog qualified forkeur link clock ratesrate abovesaluhureun 75MHz.<ref>ForKeur mode EDTV modes (480p andjeung 576p), evendata theDeep Color 12-bit Deepoge Colorbisa datadiangkut cansapanjang betumbu transported across the link using amake ''clock well'' belowsahandapeun thewates upperrubak bandwidthpita limitdina ofkabel CategoryKategori 1 cables.</ref>
==Rujukan==
23.341

éditan

Menu navigasi