Fungsi dénsitas probabilitas: Béda antarrépisi

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
m
taya kamandang éditan
m (mindahkeun Probability density function ka Fungsi dénsitas probabilitas)
mTidak ada ringkasan suntingan
{{tarjamahkeun|Inggris}}
Dina [[matematika]], '''probability density function''' dipake keur ngagambarkeun [[probability distribution]] di watesan [[integral]]s. Lamun probability distribution ngabogaan densiti ''f''(''x''), saterusna [[interval (mathematics)|interval]] tak terhingga [''x'', ''x'' + d''x''] ngabogaan probabiliti ''f''(''x'') d''x''. Probability density function bisa oge ditempo tina versi "smoothed out" [[histogram]]: if one empirically measures values of a [[random variable]] repeatedly and produces a histogram depicting relative frequencies of output ranges, then this histogram will resemble the random variable's probability density (assuming that the variable is sampled sufficiently often and the output ranges are sufficiently narrow).
 
12.122

éditan

Menu navigasi