Béda révisi "Asyura"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
37 bita ditambahkeun ,  9 tahun yang lalu
m
r2.7.2) (bot Nambih: ku:Roja Aşûrayê; kosmetik perubahan
m (r2.6.4) (bot Nambih: kk:Ашура)
m (r2.7.2) (bot Nambih: ku:Roja Aşûrayê; kosmetik perubahan)
 
Asyura mangrupa peringatan hal-hal di handapeun ieu di mana Muslim, hususna Sunni percaya lumangsung dina tanggal 10 Muharram.
* Bebasna [[Nabi Nuh]] sarta umatna tina [[caah]] badag.
* [[Nabi Ibrahim]] salamet tina seuneuna [[Namrudz]].
* Damangna [[Nabi Yakub]] tina lolongna sarta anjeunna dipendakkeun sareng [[Nabi Yusuf]] dina poé Asyura.
* [[Nabi Musa]] salamet tina pasukan Fir'aun
* [[Nabi Isa]] diangkat ka surga sanggeus usaha Roma pikeun nyerek sarta nyalibna gagal.
 
== Asyura dina kalender Gregorian ==
Poé Asyura sok sarua dina kalender Islam, tanggal di jero Kalender Gregorian variatif ti warsih ka warsih alatan béda antara dua kalender.
 
* 2003: [[13 Maret]]
* 2004: [[2 Maret]]
* 2005: [[19 Pebruari]]
* 2006: [[9 Pebruari]]
* 2007: [[29 Januari]]
* 2008: [[19 Januari]]
* 2009: [[7 Januari]] sarta [[27 Désémber]]
* 2010: [[16 Désémber]]
 
Daptar tanggal di luhur ngan estimasi.
 
=== Tempo ogé ===
* [[Husain bin Ali]]
 
[[Kategori:Poé raya Islam|Asyura]]
[[jv:Dina Asyura]]
[[kk:Ашура]]
[[ku:Roja Aşûrayê]]
[[ml:ആശൂറ]]
[[ms:Hari Asyura]]
17.467

éditan

Menu navigasi