Béda révisi "Ucing"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
4 bita ditambahkeun ,  9 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
| synonyms = <small>''Felis lybica'' invalid [[junior synonym]]</small>
}}
'''Ucing''' mangrupakeun [[mamalia]] [[karnivora]] leutik nu ilaharilaharna jadi sato ingoningonan pikeun [[manusa]], boh salaku sato cooeun atawa pikeun nyingsieunan [[beurit]]. Ieu sato geus dalit jeung manusa sahanteunasahenteuna salila 9.500 taun<ref name="9500 years">{{cite web |title=Oldest Known Pet Cat? 9500-Year-Old Burial Found on Cyprus |url=http://news.nationalgeographic.com/news/2004/04/0408_040408_oldestpetcat.html |accessdate=2007-03-06 |date=2004-04-08 |publisher=National Geographic News}}</ref>.
 
Salaku [[prédator]], ucing ngamangsa leuwih ti saréwu [[spésiés]] sasatoan pikeun kadaharanana. <!--The cat is intelligent and can be trained to obey simple commands. Individual cats have also been known to learn to manipulate simple mechanisms (see [[cat intelligence]]). Cats use a variety of vocalizations and types of [[Cat body language|body language]] for [[cat communication|communication]], including mewing ("meow" or "miaow"), [[purr]]ing, [[hissing]], [[growling]], squeaking, [[chirp]]ing, [[click consonant|clicking]], and grunting.<ref>{{cite web |url=http://www.channel3000.com/news/1472741/detail.html |title=Meows Mean More To Cat Lovers |publisher=Channel3000.com |accessdate=2006-06-14}}</ref>
635

éditan

Menu navigasi