Seni tari: Béda antarrépisi

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
48 bita ditambahkeun ,  10 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
Tidak ada ringkasan suntingan
mTidak ada ringkasan suntingan
 
==Ragem Tari Mancanegara==
*===[[Asia]]===
Tari nu mekar di [[India]] jeung sababaraha nagara [[Asia]] nu sejenna nyaeta [[Tari Odissi]].<ref name=sumber1></ref>
Tari ieu kabagi jadi sababaraha bagean jeung biasana dilakukeun ku wanoja di pelataran kuil.<ref name=sumber1></ref>Di [[Mongolia]] tari [[Bielgee]] (tari awak). Tari ieu kawas [[pantomim]].Nu ngigelna mintonkeun adegan sapopoe nu ngumbara, saperti [[merah sapi]], [[masak]], sarta [[moro]].<ref name=sumber1></ref>Di wilayah [[Jepang]] diwanoh festival [[O-bon]] waktu masarakat [[Jepang]] mere hormat ka karuhunna nu geus maot.<ref name=sumber1></ref>
Sedengkeun di [[Korea]] loba pisan ragem tarian, sabagean gedena mangrupa gerak ngadalikeun awak bagean luhur.<ref name=sumber1></ref>Nu ngigel biasana awewe jeung biasana make han bok(pakean tradisi Korea)nsarta make karémbong di leungeunna. Salah sahiji tarian Korea nu kasohor nyaeta [[Tari Kipas]].<ref name=sumber1></ref>
*===[[Eropa, Amerika, Australia]]===
**[[Tari Tradisonal (Adat)]]
**[[Tari Balet]]
**[[Tari Tap]]
**[[Tari Kontemprer]]
 
 
 
 
===Referensi===
{{Reflist}}
 
[[Kategori:Tari]]
[[Kategori:Kasenian]]
12.294

éditan

Menu navigasi