Abdas: Béda antarrépisi

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
312 bita ditambahkeun ,  10 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
[[gambar:Wudu in turkey.jpg|thumb|leaft|150px| Nu abdas di Turki]]
 
'''Abdas''' disawang tina jihat étimologis ([[Bahasa Arab|Arab]]: الوضوء al-wu{{IPA|ḍ}}ū (''ku wāwu nu dhammah'') mangrupa ngaran kecap tindakan. wadhū (''ku wāwu nu fathah'') mangrupa ngaran pikeun tujuan nu dimaksud kana tindakanama, [[Persian language|Persian]]:<font size=4> ''آبدست'' </font> '''ābdast''', [[Turkish language|Turkish]]: abdest, [[Urdu language|Urdu]]: وضو wazū).<ref name="etimologis"> Abdul Manan bin H. Muhammad Sobari,2008.''Jangan Asal Shalat''.Bandung:Pustaka Hidayah.kaca 43</ref> Numutkeun jihat épistimologis mibanda dua harti. Nu kahiji bersih, bersih tina sagala [[hadas]] leutik atawa [[najis]] nu ngabalukarkeun kana teu sahna ibadah nu dilakonan ku urang. Nu kadua éndah, éndah saluyu kana enas-enas nu aya dina [[syariat islam]] nya éta nutup [[aurat]].<ref name="abdas"> Drs. Moh Rifa'i,2004.''Riasalah Tuntunan Shalat Lengkap''.Semarang:PT Karya Toha.kaca 16</ref> Disawang tina unsur [[syara']] hartina ngabersihkeun [[awak]] atawa anggahota badan tina [[hadas leutik]] jiga ka cipratanku [[ciompol]], atawa kaompolan ku cara jeung maksud tinagtu.<ref name="abdas"> Drs. Moh Rifa'i,2004.''Riasalah Tuntunan Shalat Lengkap''.Semarang:PT Karya Toha.kaca 16</ref> <ref name="etimologis"> Abdul Manan bin H. Muhammad Sobari,2008.''Jangan Asal Shalat''.Bandung:Pustaka Hidayah.kaca 43</ref> Paréntah abdas dibarengan ku ayana paréntah ngalaksanakeun [[solat]], nu matak abdas jadi syarat sahna ibadah [[solat]].<ref name="abdas"> Drs. Moh Rifa'i,2004.''Riasalah Tuntunan Shalat Lengkap''.Semarang:PT Karya Toha.kaca 16</ref>
 
إِنَّ أُمَّتِى يَدْعُوْنَ يَوْمَ الْفِيَا مَةِ غُرًّا مُحَجَّلِيْنَ مَنْ آثَارِ الْوُضُؤْ فَمِنَ اسْتَطَاعَ مِنْكُمْ أَنْ يُطِيْلَ غُرَّ تَهُ فَلْيَفْعلْ رواه ال
 
<font size=4> (مَنْ تَوَضَّأَفَأَحْسَنَ الْوُضُوْءَ خَرَجَتْ خَطَايَاهُ حَتَّى تَخْرُجَ مِنْ تَحْتِ أَظْفَارِهِ (رواه مسلم </font>
146

éditan

Menu navigasi