Béda révisi "Béas"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2 bita ditambahkeun ,  10 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
[[File:JasmineRice.jpg|thumb|Béas]]
'''Béas''' nya éta bagian ‘siki’’ [[paré]] ([[gabah]]) anu geus dipisahkeun tina kulitna. Sacara anatomi bagian anu ditutupan kulit disebut ‘[[palea]]’ jeung bagian kulit anu nutupan béas disebut ‘[[lemma]]’
Dina salah sahiji tahap ngolah hasil paré nya éta [[gabah]] ditutu maké [[lisung]] atawa digiling nepika bagianluarnabagian luarna (kulit gabah) leupas tina eusina. Ieu bagian eusi anu warnana bodas, semu beureum, ungu atawa ogé hideung anu disebut béas téh.
 
Béas tina paré ketan disebut '''ketan'''
==Rupa-rupa Béas==
 
BeasBéas ketan
 
Beas pandan
443

éditan

Menu navigasi