Béda révisi "Bayem"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
758 bita ditambahkeun ,  9 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
==Mangpaat==
Salian ti ngandung Nutrisi anu kacida mangpaatna pikeun kasehatan awak urang, bayem oge bisa jadi bahan kadaharan anu bisa nyegah rupa-rupa panyakit anu kaitung beurat, kayaning nurunkeun kolesterol, nyegah nyeri gugusi, obat eksim, asma, ngajaga kasehatan kulit raray, kulit mastaka, jeung keur kasehatan rambut. Anu pangkakokcarana, bayem teh guna pikeun nyageurkeun panyakit lungse alatan kurang darah. Leuwihna ti eta, lantaran ngandung 'serat' anu luhung, bayem kacida alusna pikeun ngageurkeun panyakit sembelit, jantung, stroke, jeung panyakit-panyakit anu aya hubunganana jeung getih.
 
[[az:Qaratərə]]
[[br:Amarant]]
[[ca:Amarant]]
[[cs:Laskavec]]
[[de:Amarant (Pflanzengattung)]]
[[en:Amaranth]]
[[eo:Amaranto]]
[[es:Amaranthus]]
[[eu:Amaranto]]
[[fa:تاج خروس]]
[[fi:Revonhännät]]
[[fr:Amarante (plante)]]
[[he:ירבוז]]
[[hi:चौलाई]]
[[hsb:Šćěrjenc]]
[[hu:Amaránt]]
[[io:Amaranto]]
[[it:Amaranto (alimento)]]
[[ja:アマランサス]]
[[jv:Bayem]]
[[kk:Амарант]]
[[kn:ದಂಟು]]
[[ln:Bítɛkutɛku]]
[[lt:Burnotis]]
[[ms:Bayam]]
[[nah:Huauhtli]]
[[nl:Amarant (geslacht)]]
[[pl:Szarłat]]
[[pnb:کیویچا]]
[[pt:Amaranto]]
[[qu:Sankurachi]]
[[ru:Амарант]]
[[simple:Amaranth]]
[[sv:Amarantsläktet]]
[[te:తోటకూర]]
[[tr:Amaranthus]]
[[uk:Щириця]]
[[vi:Chi Dền]]
[[zh:苋属]]
294

éditan

Menu navigasi