Béda révisi "Logam"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 bita dipupus ,  9 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
[[Gambar:Gallium1 640x480.jpg|thumb|right|Kristal gallium]]
Dina paélmuan [[kimia]], hiji '''logam''' (basa Yunani: ''Metallon'') <ref>[http://www.perseus.tufts.edu/hopper/text?doc=Perseus%3Atext%3A1999.04.0057%3Aentry%3Dme%2Ftallon μέταλλον] Henry George Liddell, Robert Scott, ''A Greek-English Lexicon'', on Perseus Digital Library</ref> nya éta salasahiji unsure kimia anu siap diwentuk ion (kation) sarta ngabogaan beungkeutan logan. Jeung ogé disebut yén mirip jeung kation di mega elektron. Metal nya éta alasahiji ti tilu kelompok unsure anu dibedakeun ku sifat ionisasi jeung beungkeutan, babarengan jeung metalloid jeung nonlogam.< ref>[http://www.britannica.com/EBchecked/topic/377422/metal metal]. Encyclopedica Britannica</ref> Dina tabel periodik, garis diagonal digambar ku boron (B) ka polonium (Po) ngabedakeun logam jeung nonlogam. Unsur dina garis ieu nya éta metalloid, sakapeung disebut semi-logam; unsure di kénca handap nya éta logam; unsure ka katuhu luhur nya éta nonlogam.
 
Nonlogam leuwih loba aya di alam tibatan logam, namung logam aya loba di tabel periodik. Sababaraha loga anu kasohor nya éta alumunium, tembaga, emas, beusi, timah, pérak, titanium, uranium, jeung zink.
889

éditan

Menu navigasi