Béda révisi "Nyi Roro Kidul"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
263 bita ditambahkeun ,  10 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
Nyi Roro Kidul, hiji tokoh mitos nu dipercaya ngawasa Laut Kidul.Ieu kapercayaan dipimilik ku masarakat pulo Jawa jeung Bali.
 
==Mitos Nyi Roro Kidul==
 
==Hajat Laut==
Masyarakat pamayang di basisir beulah kidul biasana ngalaksanakeun hajat laut minangka ébréhan rasa sukur tur nganuhunkeun ka Nyi Roro Kidul réhna geus ngabantuan ngaronjatkeun panghasilan. Ieu upacara biasana dilakukeun di Pelabuhan Ratu, Ujung Genteng, Pangandaran, Cilacap, jeung Sukawayana.
 
==Referensi==
{{Reflist}}
 
{{pondok}}
 
[[kategori: Mitos]]
 
[[en:Nyai Roro Kidul]]
[[fr:Ratu Kidul]]
[[jv:Nyai Rara Kidul]]
[[id: Ratu Laut Selatan]]
[[map-bms:Nyi Roro Kidul]]
[[nl:Nyai Loro Kidul]]
8.434

éditan

Menu navigasi