Béda révisi "Nyi Roro Kidul"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
129 bita ditambahkeun ,  9 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
 
==Makam Nyi Roro Kidul==
Di [[Pelabuhan Ratu]] aya makam nu dipercaya jadi makam Nyi Roro Kidul.<ref name="web2">[http://explore-indo.com/bahari/247-pantai-pelabuhan-ratu-panorama-keindahan-laut-berselimut-mistik.html Mistik] (Diakses tanggal 31 Oktober 2011) {{id}}</ref> perenahnaPerenahna 20 km ti Pelabuhan Ratu nya éta di [[basisir Karang Hawu]].<ref name="web2"/> Di ieu makam ogé aya rohangan husus nu didominasi ku warna beureum tur aya lukisan gedé nu ngagambarkeun Nyi Roro Kidul.<ref name="web2"/> salian ti éta di gigireun makam Nyi Roro Kidul aya ogé makam [[Eyang Jalah Mata]], [[Eyang Sanca Manggala]] jeung [[Eyang Syeh Husni Ali]].<ref name="web2"/>
 
==Hajat Laut==
Masyarakat pamayang di basisir beulah kidul biasana ngalaksanakeun hajat laut minangka ébréhan rasa sukur tur nganuhunkeun ka Nyi Roro Kidul réhna geus ngabantuan ngaronjatkeun panghasilan.<ref name="web2"/> Ieu upacara biasana dilakukeun di [[Pelabuhan Ratu]], [[Ujung Genteng]], [[Pangandaran]], [[Cilacap]], jeung [[Sukawayana]].<ref name="web2"/>
 
==Referensi==
8.434

éditan

Menu navigasi