DAMRI: Béda antarrépisi

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
415 bita ditambahkeun ,  10 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
[[Gambar:Bis damiri 024.jpg|thumb|right|200px|Beus Damri]]
'''DAMRI''' nya éta kapanjangan tina Djawatan Angkoetan Motor Repoeblik Indonesia nu dibentuk dumasar Makloemat Kementerian Perhoeboengan RI No.01/DAMRI/46 tanggal 25 Nopember 1946 nu tugas utamana ngayakeun angkutan jalma jeung barang di jalan kku ngagunakeun kendaraan motor.<ref name="internet2"> [http://tunas63.wordpress.com/2009/09/22/sejarah-damri/ Pengertian Damri] diakses tanggal 11 November 2011 </ref>
Taun [[1943]], aya dua usaha angkutan di jaman keur dijajah ku [[Jepang]] nya éta [[''Jawa Unyu Zigyosha'']] nu husus keur ngangkut barang ku [[treuk]], gorobak/cikar jeung [[''Zidosha Sokyoku'']] nu ngalayanan angkutan panumpang ku kandaraan [[motor]]/[[beus]]. <ref name="internet1"> [http://damri.co.id//index.php?option=com_content&task=view&id=5&Itemid=26
Sejarah Damri] diakses tanggal 09 November 2011 </ref>Taun [[1945]] sanggeus [[Indonésia]] merdéka, dikokolakeun ku Kementerian Perhubungan RI, Jawa Unyu Zigyosha robah ngaran jadi''Djawatan Pengangkoetan'' keur angkutan barang sedengkeun Zidosha Sokyoku robah jadi ''Djawatan Angkutan Darat'' keur ngangkut panumpang. <ref name="internet1"/>Tanggal [[25 November 1946]], dua jawatan éta digabung dumasar Makloemat Menteri Perhoebungan RI No.01/DAM/46 jadi ''Djawatan Angkoetan Motor Repoeblik Indonesia'' nu disingget DAMRI nu status utaman ngayakeun pengangkutan darat ku beus, treuk, jeung angkutan motor liana. <ref name="internet1"/>Tugas ieu nu ngajadikeun sumanget ''Kesejahteraan'' Damri nu geus nyekel peranan aktif dina kiprah perjuangan mertahankeun kamerdékaan ngalawan agrési [[Walanda]] di Jawa.<ref name="internet1"/> Taun [[1961]] aya peralihan status Damri jadi Badan Pimpinan Umum Perusahaan Negara (BPUPN) dumasar PP No.233 taun 1961, nu tuluy dina taun [[1965]] BPUNP dihapus sarta Damri ditetepkeun jadi [[Perusahaan Negara]].<ref name="internet1"/> Taun [[1982]] Damri alih status jadi [[Perusahaan Umum]] (Perum) dumasar PP No.30 taun 1984, nu tuluy ku PP No.31 taun 2002 nepi ka ayeuna.<ref name="internet1"/> Perum Damri dibéré tugas jeung wewenang pikeun ngayakeun jasa angkutan umum keur panumpang atawa barang ku kendaraan motor.<ref name="internet1"/>
406

éditan

Menu navigasi