Béda révisi "Sosis"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
862 bita ditambahkeun ,  9 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m (r2.7.1) (bot Nambih: id:Sosis)
[[Gambar:Tray-of-sausages.jpg|thumb|200px300px|right|[[Sosis]]]]
 
[[Sosis]] nya éta kadaharan anu dijieun tina daging hayam anu geus dicincang, dilembutkeun sarta dibéré bungbu, diasupkeun ka pembungkus anu bentukna buleud panjang kawas peujit sato tanpa dimasak atawa dikulub. <ref name="Sosis"> [http://mesin-sosis.webs.com/ Sosis] (Diakses tanggal 17 November 2011) </ref> Nalika masak [[sosis]] aya sawatara tahap anu kudu dipigawé, nya éta ''[[kyuring]]'', nyieun adonan, pengisian selongsong, ngulub, sarta digodog. <ref name="Sosis"> </ref>
 
==Cara Nyieunna==
 
[[Gambar:Russian Sausage Making.jpg|thumb|250px|left|Cara nyieun [[Sosis]] lamun maké mesin]]
 
===Alat===
 
 
===Bungbu===
 
* [[Uyah]] 2,5 sdm <ref name="Sosis"> </ref>
3. Asupkeun [[lemak]], [[tipung sagu]], [[susu skim]], [[bungbu]], sarta sésa és kana blénder, tuluy giling bari ditambahkeun [[minyak goréng]]. <ref name="Sosis"> </ref>
 
4. Tiiskeun adonan anu geus lemes salila 10 menit, tuluy asupkeun [[squit]] anu bagian tungtungna geus dipasang casing., Atawaatawa maké mesin Filling sosis. <ref name="Sosis"> </ref>
 
5. Asupkeun adonan kana casing, tuluy talian tungtung casing maké [[benang]]. <ref name="Sosis"> </ref>
 
==Nilai Gizi==
 
[[Sosis]] mangrupa produk olahan daging ni miboga kandungan nilai gizi nu hadé. <ref name="Nilai Gizi"> [http://nasional.kompas.com/read/2008/10/31/11473267/Bahaya.Laten.Sepotong.Sosis Nilai Gizi] (Diakses tanggal 17 November 2011) </ref> Komposisi gizi [[sosis]] béda-béda gumantung kana jenis [[daging]] nu dipakéna.<ref name="Nilai Gizi"> </ref> Produk olahan [[sosis]] kaya energi jeung bisa dipaké salaku sumber [[karbohidrat]]. <ref name="Nilai Gizi"> </ref> Katangtuan kualitas [[sosis]] dumasar ''Standar Nasional Indonesia'' (SNI 01–3820-1995) nya éta: kadar cai maksimal 67 persen, abu maksimal 3 persen, protéin minimal 13 persen, lemak maksimal 25 persen, sarta karbohidrat maksimal 8 persen.<ref name="Nilai Gizi"> </ref>
 
 
{{Pondok}}
 
853

éditan

Menu navigasi