Béda révisi "Batuk"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
48 bita ditambahkeun ,  9 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
[[Gambar:Pertussis.jpg|thumb|Budak keur batuk]]
Batuk lain panyakit tapi mangrupa mékanisme katahana awak di [[saluran pernapasan]] jeung mangrupa gejala salah sahiji [[panyakit]] atawa [[reaksi]] awak nalika [[iritasi]] di [[tikoro]] ku sabab ayana [[lendir]], [[kadaharan]], [[kebul]], [[haseup]] jeung sajabana.<ref name="batuk1"> [http://www.anneahira.com/macam-macam-batuk.htm Mengenal macam-macam batuk] (Dicutat tanggal 20 November 2011) </ref> Lumangsungna batuk alatan ayana benda asing anu ngarangsang selaput lendir di tikoro atawa cabang batang tikoro.<ref name="batuk"/> Benda asing kasebut di kaluarkeun ku awak ngaliwatan batuk.<ref name="batuk"/> Bisa mangrupa kebul, alérgi jeung kuman anu nyabakeun batuk.<ref name="batuk"/>
 
1.725

éditan

Menu navigasi