Kolécér: Béda antarrépisi

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 bita ditambahkeun ,  10 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
[[Gambar:Ultralight aircraft - AirExpo Muret 2007 0131 2007-05-12.jpgthumbjpg|thumb|250px|kolecer pesawat ultralight]]
'''Kolécér''' nyaéta nu wangunna silinder sarta bilah-bilah di sisina anu bisa muter dina hiji as ngagunakeun [[tanaga]] [[mesin]] atawa aliran [[angin]], [[gas]], sarta cairan.<ref name=sumber1> {{id}} Syukur, Abdul. dkk. 2005. Ensiklopedia Umum untuk Pelajar. PT Ichtiar Baru Van Hoeve</ref> Sabot muter, kolécér baris ngahasilkeun tanaga dorong anu kuat ku kituna sanggup ngagerakkeun hiji barang, kawas anu lumangsung dina kolécér [[kapal]] sarta [[kapal udara]].<ref name=sumber1></ref> Kolécér kapal perenahna dina tungtung handap awak kapal.<ref name=sumber1></ref> Kolécér kasebut digawé kawas baud anu muter dina porosna, luyu jeung tanaga anu dibeunangkeun.<ref name=sumber1></ref> Waktu muter, kolécér nyorong [[cai]] ka tujul tukang.<ref name=sumber1></ref> Dorongan ieu anu saterusna ngagerakkeun kapal ka arah hareup.<ref name=sumber1></ref>
==Kolécér kapal==
956

éditan

Menu navigasi