Parobahan

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
12 bita dipupus ,  8 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
{{Islam}}
 
'''Ékah''', '''Aqiqah''', asalna ti kecap [[basa Arab]] nyaéta '''Aqqa'' hartina ngabeulah sarta motong. Nurutkeun istilah [[hukum Islam]], ekah téh meuncit [[sato ingon-ingon]] dina poé ka tujuh ti kalahiran orok minangka tanda syukur ka [[Allah swt]].<ref name=sumber1> Abdullah, S.Ag. & Helmi, Yusuf, S.Ag. Lembar Kerja Siswa SMA Untuk Kelas X Semester I Agama Islam. Depok; CV.Arya Duta</ref> Hukum akikah nyaéta [[sunah muakad]] hartina sunah anu pohara dinaséhatkaun pikeun kolot anu sanggup, pikeun anu nanggung balanja ankna. Ékah pikeun budak [[lalaki]] nyaéta dua [[embé]] sarta anak awéwé hiji embé.<ref name=sumber1></ref>
==Sarat Sato Ékah==
Sato akikah kudu minuhan sarat kieu:
956

éditan

Menu navigasi