Béda révisi "Gunung Lawu"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
261 bita ditambahkeun ,  10 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
(Nyieun kaca anyar '''Gunung Lawu''' perenahna di Pulo Jawa, ndonésia, di perbatasan Propinsi Jawa Tengah sarta Jawa Wétan, jangkungna 3.265 méter di luhur permukaan sagara...)
 
Tidak ada ringkasan suntingan
[[gambar:Lawu.jpg|thumb|300px|gunung lawu|right]]
'''Gunung Lawu''' perenahna di [[Pulo Jawa]], [[ndonésia]], di perbatasan [[Propinsi Jawa Tengah]] sarta [[Jawa Wétan]], jangkungna 3.265 méter di luhur permukaan [[sagara]].<ref name=sumber1> Lubis, Nisrina.2010. Full Traveling Yuk.!. Yogyyakarta: Diva Press. Kaca 207</ref> Dina pabeubeurang suhuna sedeng sarta dina jero peuting jadi tiis.<ref name=sumber1></ref> Curah hujan pohara péndék sarta beuki ka penclut iklimna beuki garing.<ref name=sumber1></ref> Gunung lawu mangrupa [[gunung]] anu médanna kabuka sarta saeutik [[tangkal]].<ref name=sumber1></ref> Sajumlah flora anu bisa dipanggihan nyaéta [[jukut ilalang]], [[édelweiss]], [[tangkal pinus]], [[akasia]], sarta pepelakan liar séjénna.<ref name=sumber1></ref> Waktu pangalusna pikeun ngalakonan pendakian ka penclut gunung ieu téh dina waktu peuting di bulan Juni, Juli, sarta Agustus.<ref name=sumber1></ref> Gunung ieu perenahna di arah wétan sagara [[Solo]] sarta aya sajumlah objék wisata séjén di lampingna, nyaéta [[Talaga Sarangan]] sarta [[Tawangmangu]].<ref name=sumber1></ref> Di Gunung Lawu aya dua jalur utama pendakian, nyaéta jalur ''Cemoro Sewu'' sarta ''Cemoro Kandang''.<ref name=sumber1></ref> Duanana ngan boga jarak kira-kira 200 méter.<ref name=sumber1></ref> ''Cemoro Sewu'' mangrupa jalur [[leuweung]].<ref name=sumber1></ref> Unikna Gunung Lawu anu séjén nyaéta ku ayana kawah dibagian cangkéng gunung.<ref name=sumber1></ref> Kawah ieu bisa ditempo ti jalan satapak rute ''Cemoro Kandang''. Gunung Lawu kagolong gunung seuneu kolot anu kawahna dina penclut pangluhurna nu teu aktip deui.<ref name=sumber2> Kadir, Hatib Abdul. 2003. Mari Mendaki Gunung dari Leuseur Sampai Cartenz. Yogyakarta: Penerbit Andi. Kaca 82</ref> Dina Taun anyar Islam ([[Muharram]]) gunung iru pohara ramaé didatangan para pendaki sarta peziarah anu jumlahna ngahontal rébuan. Alatan, sajaba minangka tujuan pendakian, di gunung ieu loba tempat anu dikaramatkeun ku penduduk.<ref name=sumber1></ref>
==Rujukan==
{{reflist}}
{{pondok}}
[[Kategori:Gunung di Jawa Tengah]]
[[Kategori:Gunung di Jawa Timur]]
 
[[en:Mount Lawu]]
[[fr:Lawu]]
[[ja:ラウ山]]
[[jv:Gunung Lawu]]
[[ms:Gunung Lawu]]
[[nl:Lawu]]
[[pl:Lawu]]
[[sk:Lawu]]
[[zh:拉武火山]]
956

éditan

Menu navigasi