Cépot: Béda antarrépisi

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
4 bita ditambahkeun ,  7 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
Si Cépot, Bapana, reujeung adi adina dina pawayangan kaasup golongan Panakawan, nyaéta golongan nu ngabdi jeung boga tugas méré piwejang atawa méré pituah wijak ka para Pandawa. Dina hiji pagelaran Wayang Golék, Panakawan ieu biasana sok dipintonkeun di tengah tengah carita pawayangan nu keur diguar, nya maksudna mah méh nu nongton tiasa rinéh jeung bisa gumujeng, teu anteb teuing.
 
Kadang Si Cépot sok kabandungan maturan para sinatria, utamana mah [[Arjuna]] jeung Madukara. Milu makalangan lir sinatria, gagamannana di paling diandelkeun ku manéhna mangrupa pakarang Bedog. Memang mahiwal inohong wayang nu hiji ieu, loba perkawis nu hadé dipikaconto ti manéhna. Aya peupeujeuh di satukangeun tangtungan manéhna, yén Si Cépot mangrupakeun gambaran ti rakyat jalata nu lantip, satia satuhu, beuki heureuy, ogé wani dina lebah mélaan bebenerean.
[[Kategori:Tokoh wayang]]
39

éditan

Menu navigasi