Béda révisi "Cangkok"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1.405 bita ditambahkeun ,  6 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
# Cai sacukupna
# Ragaji
==Léngkah-léngkah Nyangkok Tuwuhan==
 
Dina nyangkok tuwuhan téh aya sababaaraha léngkah nu kudu dilakonan sangkan hasilna bisa hadé kawas nu dipikahayang, <ref name="dua" /> léngkah-léngkahna nya éta:
 
# Pilih catang tangkal nu geus kolot/ boga ''kambium'' (rambutan, jambu, buah, kadongdong,jsté) miboga diaméter kira-kira 2 cm.
# Keureut babagian kulit catang kira-kira 10 cm, satuluyna antepkeun salila 10-15 menit atawa nepi ka getahna garing.
# Sanggeus garing, campurkeun taneuh jeung cai sacukupna, tuluy diaduk nepi ka rata baseuhna (Tong baseuh teuing).
# Kemudian tanah tersbut ditempelkan ke batang yang telah di kerat kulitnya dan dibungkus menggunakan plastik atau sabut kelapa.
# Saméméh nalian pelastik atawa tapas kalapa, pastikeun catang tangkal nu geus disisit katutupan ku taneuh, sangkan catangna teu kakurangan cai. ::Satuluyna antepkeun salila 3-4 bulan, sarta sébor 3x saminggu.
# Sanggeus 3-4 bulan, akar cangkokan bakal jadi, keureut ti belah handap cangkokan maké ragaji.
# Keureut catang-catang laleutik jeung daun, kusabab bakal mangaruhan jeung bakal ngakibatkeun gerakan nu ngabalukarkeun sababaraha akar na paregat.
# Buka bungkus cangkokan, kudu ati-ati sangkan akarna teu ruksak.
# Tuluy pelak heula dina [[''polybag'']] nepi ka catang jeung daun-daun anyarna jaradi.
# Sanggeus catang jeung daun anyar jadi, cangkokan geus siap dipelak langsung dina taneuh.
 
 

Menu navigasi