Béda révisi "Cangkok"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
4 bita ditambahkeun ,  6 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
[[File:Newly_Grafted_Cherry_Tree.JPG|thumb| Cangkokan tangkal [[Céri]] anyar]]
'''Cangkok''' nya éta salah sahiji cara pikeun ngembangbiakeun tutuwuhan ku cara melak babagian catang na nu diusahakeun akaran heula, saméméh diteukteuk tuluy dipelak dina taneuh. <ref name="hiji">[http://www.kamusq.com/2012/08/cangkok-cara-mencangkok-pengertian-dan.html], Wangenan Cangkok.</ref> Tuwuhan nu bisa dicangkok ngan ukur tutuwuhan [[''[[dikotil'']]'' jeung tuwuhan ''biji terbuka''.<ref name="hiji" />
Cara ngembangbiakeun ku cara nyangkok kawilang hadé, komo saupama dipake pikeun bungbuahan. <ref name="hiji" /> Rasa jeung wangun buah nu dihasilkeun ku cara dicangkok mah biasana bakal sarua percis jeung ''induk''na, béda jeung lamun dipelakna ku cara melak kawas biasana, nya éta melak maké [[siki]]na.<ref name="hiji" />
==Pakakas nu Dipaké==
==Léngkah-léngkah Nyangkok Tuwuhan==
Dina nyangkok tuwuhan téh aya sababaaraha léngkah nu kudu dilakonan sangkan hasilna bisa hadé kawas nu dipikahayang, <ref name="dua" /> léngkah-léngkahna nya éta:
# Pilih catang tangkal nu geus kolot/ boga ''[[kambium]]'' (rambutan, jambu, buah, kadongdong,jsté) miboga diaméter kira-kira 2 cm.
# Keureut babagian kulit catang kira-kira 10 cm, satuluyna antepkeun salila 10-15 menit atawa nepi ka getahna garing.
# Sanggeus garing, campurkeun taneuh jeung cai sacukupna, tuluy diaduk nepi ka rata baseuhna (Tong baseuh teuing).
# Keureut catang-catang laleutik jeung daun, kusabab bakal mangaruhan jeung bakal ngakibatkeun gerakan nu ngabalukarkeun sababaraha akar na paregat.
# Buka bungkus cangkokan, kudu ati-ati sangkan akarna teu ruksak.
# Tuluy pelak heula dina [[''[[polybag'']]'' nepi ka catang jeung daun-daun anyarna jaradi.
# Sanggeus catang jeung daun anyar jadi, cangkokan geus siap dipelak langsung dina taneuh.
 

Menu navigasi