Béda révisi "Lurah"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
4 bita dipupus ,  4 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
m (Bot: Migrating 2 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q7380533 (translate me))
m
Tugas Lurah nyaéta ngalaksanakeun Kawenangan Pamaréntah nu dilimpahkeun ku Camat cocog jeung karakteristik wilayah jeung kabutuhan daérah sarta ngalaksanakeun pamaréntahan séjénna dumasar kana ketangtuan Palaturan Perundang-undangan.
 
Istilah ''Lurah'' sering rancu jeung jabatan ''[[Kapala Désa]]''. Memang, di Jawa kalolobaannana, sacara historis pamingpin hiji désa kasohor ku istilah ''Lurah''. Tapi dina konteks Pamaréntahan Indonésia, hiji kalurahan dipingpin ku lurah, sedengkeun hiji désa dipingpin ku Kapala Désa atawa Kuwu. Tangtu waé duanana béda, sabab Lurah mangrupakeunmangrupa [[Pagawé Nagri Sipil]] nu tanggung jawab ka Camat; sedengkeun Kapala Desa bisa dijabat ku saha wae nu minuhan sarat, tur dipilih langsung ku rayat ku jalan [[Pamilihan Kapala Désa]] (Pilkadés).
 
==Tempo Ogé==

Menu navigasi