Nilon: Béda antarrépisi

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
11 bita ditambahkeun ,  7 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
(Nyieun kaca anyar {|style="border: 1px solid; float: right; width: 250px;" !colspan="2" style="text-align: center; background: #CCC;"| 320px|Nylon Nylon 6,6 I...)
 
Tidak ada ringkasan suntingan
 
'''Nylon''' bahan anu sok dijieun [[fiber]]. Ieu anu kaasup paling loba dipaké nyaeta [[polyamide]], mimitina dijieun tur dipake ku balaréa dina 28 Pebruari, 1935.<ref name=palmer>Palmer R.J. 2001. Polyamides, plastics. ''Encyclopedia Of Polymer Science and Technology''. {{DOI|10.1002/0471440264.pst251}}</ref>
Nylon ieu bisa oge dijieun [[benang/rambat]] dimangpaatkeun geusan nyieun [[sikat huntu]]. Ogé dipaké kana bahan keur nyieun pakéan. Dina kanyataanna, ieu [[polyamide]] paling loba dipaké nyieun bahan [[fiber]] sinthetik keur nyieun baju. [[Nylon]] bisa ogé dijieun keur bahan pakakas perang, contona waé [[parasit]] jeung rupa-rupa [[tali]]. Ieu [[Nylon]] kapanggih ku jasana [[Wallace Carothers]] ti [[Du-Pont]]. Nylon lamun saliwatmah katempona jiga sutra. Kuat, heuras ogé tahan ku cai, loba dipaké ku pabrik anu nyieunan [[senar]] [[rékét]] ogé senar [[gitar]], rupa-rupa tali, sénar anu dipasang dina [[ban]], [[karpet]], jaring paragi ngala lauk, parasit pérang, jeung loba deui anu séjén.
 
==Barang-barang Tina Nylon==
3.161

éditan

Menu navigasi