Béda révisi "Embé"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
Taya parobahan ukuran ,  5 tahun yang lalu
m
taya kamandang éditan
m (menghapus Kategori:Embé menggunakan HotCat)
m
 
==Jenis==
Dumasar kana mangpaatna, embé aya tilu rupa nyaéta embé pedaging atawa embé anu diarah dagingna, embé perah atawa embé nu diarah susuna, jeung embé dwiguna nyaéta embé anu diarah boh daging jeung susuna, atawa daging jeung buluna. <ref name="Azka Press">Suparman. 2007. Beternak Kambing. Jakarta: Azka Press Hal. 4</ref> Dumasar kana asalna, aya tilu rupa embé, nya etanyaéta embé lokal, embé Ras jeung embé bestar. <ref name="Azka Press"/> Embé lokal atawa embé anu aya di [[Indonesia]] nyaéta embé kacangan atawa embé [[Jawa]], embé gembrong atawa embé [[Bali]], jeung embé mrica ti [[Sulawesi]]. <ref name="Azka Press"/> Sedengkeun embé Ras atawa embé ti luar nagri nyaéta embé étawa ti [[India]], embé saanen jeung embé toggenberg ti [[Swiss]], embé anglo-nubian ti [[Afrika]], embé alpino ti [[Pagunungan]] [[Alpen]] [[Swiss]], embé beetal ti [[Pakistan]]. <ref name="Azka Press"/> Embé bestar nyaéta embé hasil ngawinkeun tina embé lokal jeung embé Ras.<ref name="Azka Press"/>
 
==Referensi==

Menu navigasi