Béda révisi "Android (sistim operasi)"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
taya kamandang éditan
m (A.R Dipusparaga memindahkan halaman Android ke Android (sistim operasi))
Karakter.Bogor:IPB</ref>.
 
Di taun [[2005]], Android dibeuli ku [[Google]] kumplit jeung pausahaan [[Android, Inc.]].{{fact}} Taun [[2007]] Google ngumumkeun yén Android téh [[Sistim Operasi|sistim operasi]] nu sipatna ''open source'', bisa dipaké tur dimekarkeun ku saha waé.{{fact}} Taun [[2008]], [[Android API 1]] atawa [[Android 1.0]] dibéwarakeun ka umum ku [[Google]]<ref name="and1" />.
 
Ti saprak diciptakeun, Android teu ujug-ujug jadi sampurna.{{fact}} Di tiap-tiap proses panyampurnaanana, Android dingaranan ku ngaran anu teu biasa.{{fact}} Ngaran-ngaran sistim operasi Android dicokot tina ngaran-ngaran kukuéhan nu aramis.{{fact}} Salian ti ngaran kuéh, Android ogé ngabogaan istilah nyaéta [[API Level]]<ref name="and3">[https://source.android.com/source/build-numbers.html Android]</ref>.
 
== Vérsi Android ==
8.434

éditan

Menu navigasi