Béda révisi "Kartu krédit"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
taya kamandang éditan
(Nyieun kaca anyar Kartu krédit nyaéta “duit palastik” anu dikaluarkeun ku bank pikeun alat pambayaran di tempat-tempat nu tangtu samisal jiga di hotel, restoran, tempat rekreasi jeung saja...)
 
'''Kartu krédit''' nyaéta “duit palastik” anu dikaluarkeun ku bank pikeun alat pambayaran di tempat-tempat nu tangtu samisal jiga di hotel, restoran, tempat rekreasi jeung sajabana.
Kartu krédit boga sababarah jenis digolongkeun dinu kagunaan tur wilayah éta kartu bisa dipakena. Nurutkeun fungsina kartu krédit dibagi jadi sababaraha jenis nyaeta:
# Kartu Krédit nyaéta kartu anu bisa dipaké pikeun alat pambayaran transaksi jual beuli banda atawa jasa dimana cara ngalunasan éta barang atawa jasa bisa dibayar sakaligus atawa dicicil ku jumlah anu geus ditangtukeun.
1. Kartu Krédit
Nyaéta# Charge Card nyaéta kartu anu bisa dipaké pikeun jadi alat pambayaran transaksi jual beuli bandabarang atawa jasa dimana caranasabah ngalunasankudu étamayar barangdeui atawatagihan jasakabeh bisa(teu dibayardicicil) sakaligusdi akhir bulan atawa dicicildi bulan sejena ku jumlahmaké anuatawa henteu make geusbiaya ditangtukeuntambahan.
Nyaéta# Cash Card nyaéta kartu anu ngamngkinkeun si nu boga bisa nyokot duit tunai di kasir bak atawa di ATM bank anu geus di tunjuk anu biasana loba di tempat-tempat strategis samisal hotel, tempat balanja, rumah sakit jeung sajabana.
2. Charge Card
Nyaéta# kartuCheck anuGuarante bisaCard dipaké pikeun jadi alatjaminan pambayaranlamun barangdinu atawanarik jasacék dimanakunu nasabahboga kudukartu. mayarKartu deuijenis tagihanieu kabehréa (teu dicicil)dipake di akhirEropa bulan atawakomo di bulanInggris. sejenaKartu kuieu makéogébisa atawadipake henteupikeun makenyokot biayaduit tambahanlangsung di ATM.
 
3. Cash Card
Nyaéta kartu anu ngamngkinkeun si nu boga bisa nyokot duit tunai di kasir bak atawa di ATM bank anu geus di tunjuk anu biasana loba di tempat-tempat strategis samisal hotel, tempat balanja, rumah sakit jeung sajabana.
4. Check Guarante Card
Kartu ieu dipaké pikeun jadi jaminan lamun dinu narik cék kunu boga kartu. Kartu jenis ieu réa dipake di Eropa komo di Inggris. Kartu ieu ogébisa dipake pikeun nyokot duit langsung di ATM.
Lamun ngadasarkeun kanu wilayah kartu krédit bisa dipake, ieu bisa dibagi kanu dua bagian. Anu kahiji kartu domestik jeung kartu Internasional.
1. # Kartu Palastik Lokal (Domestik) nyaéta kartu anu ngan bisa dipake saukur di wilayah nu tangtu hungkul, samisal ngan bisa dipake di Indonesia.
Nyaéta# Kartu Palastik Internasional nyaéta kartu anu bisa dipake di kabeh nagara pikeun jadi alat pambayaran ngagantikeun duit. Kartu ieu di dominasi ku dua mérk anu geus kasohor kusabab bisa nguasai jaringan di unggal benua di dunia nyaéta kartu Visa jeung Master Card
Nyaéta kartu anu ngan bisa dipake saukur di wilayah nu tangtu hungkul, samisal ngan bisa dipake di Indonesia.
2. Kartu Palastik Internasional
Nyaéta kartu anu bisa dipake di kabeh nagara pikeun jadi alat pambayaran ngagantikeun duit. Kartu ieu di dominasi ku dua mérk anu geus kasohor kusabab bisa nguasai jaringan di unggal benua di dunia nyaéta kartu Visa jeung Master Card
512

éditan

Menu navigasi