Béda révisi "Gunung Lawu"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
68 bita ditambahkeun ,  6 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m (Bot: Migrating 11 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q3219949 (translate me))
Tidak ada ringkasan suntingan
Tag: Éditan sélular Éditan wéb HP
 
{{hatnote|Pikeun ngaran karéta api, tingali [[Karéta api Argo Lawu]].}}
[[gambar:Lawu.jpg|thumb|300px|gunung lawu|right]]
'''Gunung Lawu''' perenahna di [[Pulo Jawa]], [[ndonésiaIndonésia]], di perbatasanwates antara [[Propinsi Jawa Tengah]] sarta [[Jawa Wétan]], jangkungna 3.265 méter di luhur permukaan [[sagara]].<ref name=sumber1> Lubis, Nisrina.2010. Full Traveling Yuk.!. Yogyyakarta: Diva Press. Kaca 207</ref> Dina pabeubeurang suhuna sedeng sarta dina jero peuting jadi tiis.<ref name=sumber1></ref> Curah hujan pohara péndék sarta beuki ka penclut iklimna beuki garing.<ref name=sumber1></ref> Gunung Lawu mangrupa [[gunung]] anu médanna kabuka sarta saeutik [[tangkal]].<ref name=sumber1></ref> Sajumlah flora anu bisa dipanggihan nyaéta [[jukut ilalang]], [[édelweiss]], [[tangkal pinus]], [[akasia]], sarta pepelakan liar séjénna.<ref name=sumber1></ref> Waktu pangalusna pikeun ngalakonan pendakian ka penclut gunung ieu téh dina waktu peuting di bulan Juni, Juli, sarta Agustus.<ref name=sumber1></ref> Gunung ieu perenahna di arah wétan sagara [[Solo]] sarta aya sajumlah objék wisata séjén di lampingna, nyaéta [[Talaga Sarangan]] sarta [[Tawangmangu]].<ref name=sumber1></ref> Di Gunung Lawu aya dua jalur utama pendakian, nyaéta jalur ''Cemoro Sewu'' sarta ''Cemoro Kandang''.<ref name=sumber1></ref> Duanana ngan boga jarak kira-kira 200 méter.<ref name=sumber1></ref> ''Cemoro Sewu'' mangrupa jalur [[leuweung]].<ref name=sumber1></ref> Unikna Gunung Lawu anu séjén nyaéta ku ayana kawah dibagian cangkéng gunung.<ref name=sumber1></ref> Kawah ieu bisa ditempo ti jalan satapak rute ''Cemoro Kandang''. Gunung Lawu kagolong gunung seuneu kolot anu kawahna dina penclut pangluhurna nu teu aktip deui.<ref name=sumber2> Kadir, Hatib Abdul. 2003. Mari Mendaki Gunung dari Leuseur Sampai Cartenz. Yogyakarta: Penerbit Andi. Kaca 82</ref> Dina Taun anyar Islam ([[Muharram]]) gunung iru pohara ramaéramé didatangan para pendaki sarta peziarah anu jumlahna ngahontal rébuan. Alatan, sajaba minangka tujuan pendakian, di gunung ieu loba tempat anu dikaramatkeun ku penduduk.<ref name=sumber1></ref>
 
==Rujukan==
{{reflist}}
3.703

éditan

Menu navigasi