Béda révisi "Bagawad Gita"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
45 bita ditambahkeun ,  6 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
Tidak ada ringkasan suntingan
Tidak ada ringkasan suntingan
'''Bagawad Gita''' nyaéta [[teks]] [[India]] [[buhun]] anu jadi hasil pagawean penting dina [[tradisi]] Hindi boh [[sastra]] boh [[palsapah]].<ref name="hiji">{{en}}[http://www.ancient.eu/Bhagavad_Gita/ Bhagavad Gita] (diakses 12 Januari 2015)</ref>Tarjamahan munggaran ieu [[karya]] tina [[basa Sanskerta]] kana [[basa Inggris]] dijieun kira-kira taun [[1795]] ku [[Sir Charles Wilkins]].<ref name="hiji"/> Judul Bagawad Gita hartina “haleuang Gusti”.<ref name="hiji"/> Dijeun minangka [[puisi]] sarta pineun ku topik-topik utama nu patali jeung tradisi spiritual jeung intelektual India.<ref name="hiji"/> Sanajan normalna mah diedit minangka teks mandiri, Bagawad Gita jadi hiji bagian tina carita epik India anu disebut “Mahabarata”“[[Mahabarata]]”, carita epik India pangpanjangna.<ref name="hiji"/> Di jero teks panjang ieu aya bagian anu eusina 18 bab jeung 700 pasal, mangrupa bagian nu disebut Bagawad Gita. Oge biasa disebut Gita wungkul.<ref name="hiji"/>
 
Ieu téh mangrupa teksreligius pangkolotna di dunya.<ref name="dua">{{en}}[http://www.hinduwebsite.com/gitaintrod.asp Gitaintrod] (diakses 13 Januari 2015)</ref>
 
 
{{pondok}}
[[kategori:Teks India BuhunMahabarata]]
1.246

éditan

Menu navigasi