Béda révisi "Sosis"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
34 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m (bot Miceun: scn:Würstel (strong connection between (2) su:Sosis and scn:Sausizza))
[[Gambar:Tray-of-sausages.jpg|thumb|300px|right|[[Sosis]]]]
 
[[Sosis]] nya éta kadaharan anu dijieun tina daging hayam, daging sapi, daging babi, jeung sajabana anu geus digiling, dilembutkeun sarta dibéré bungbu, dibungkus anu bentukna buleud panjang kawas peujit sato dina kaayaan atah atawa dikulub. <ref name="Sosis"> [http://mesin-sosis.webs.com/ Sosis] <small> (Diakses tanggal 17 November 2011) </small> </ref>
 
==Cara Nyieunna==
==Nilai Gizi==
 
[[Sosis]] mangrupa produk olahan daging ni miboga kandungan nilai gizi nu hadé. <ref name="Nilai Gizi"> [http://nasional.kompas.com/read/2008/10/31/11473267/Bahaya.Laten.Sepotong.Sosis Nilai Gizi] <small> (Diakses tanggal 17 November 2011) </small> </ref> Komposisi gizi [[sosis]] béda-béda gumantung kana jenis [[daging]] nu dipakéna.<ref name="Nilai Gizi"> </ref> Produk olahan [[sosis]] kaya energi jeung bisa dipaké salaku sumber [[karbohidrat]]. <ref name="Nilai Gizi"> </ref> Katangtuan kualitas [[sosis]] dumasar ''Standar Nasional Indonesia'' (SNI 01–3820-1995) nya éta: kadar cai maksimal 67 persen, abu maksimal 3 persen, protéin minimal 13 persen, lemak maksimal 25 persen, sarta karbohidrat maksimal 8 persen.<ref name="Nilai Gizi"> </ref>
{{Pondok}}

Menu navigasi