Béda révisi "Rél"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
24 bita ditambahkeun ,  6 tahun yang lalu
Tidak ada ringkasan suntingan
Rel biasana dipasangkeun dina luhureun badan jalan anu disaeur ku batu barangkal atawa batu balast.<ref name="Rel"/> Fungsi balast dina rél karéta api nyaéta pikeun ngaredam [[geteran]] jeung lengkungan rél nu diakibatkeun ku beuratna karéta api.<ref name="Rel"/> Pikeun ngaliwatan [[Jambatan|jambatan]], dipaké tatapakan [[kai]] anu leuwih elastis ti batan tatapakan beton.<ref name="Rel"/>
 
== LebarLébar trék ==
{{Main|Lebar trék}}
[[File:Gauge EN.svg|thumb|right|443px|Definisi lébar rel/Gauge]]
[[File:Track gauge.svg|thumb|right|443px|Perbandingan Lebar Trék]]
Aya sababaraha lébar trék ([[basa Inggris|Ing]]:''gauge'') anu dipaké, leuwihbeuki lébar leuwihbeuki stabil sahingganu leuwihngabalukarkeun tinggileuwih kacepatangancang [[Karéta Api|karéta]]na.<ref name="Rel"/> Lébar trék anu aya di sakabéh dunya aya dina daptar ieu. <ref name="Rel">{{en}} [http://www.experiencefestival.com/a/Rail_gauge_-_Early_origins_of_the_standard_gauge/id/2054004 Rel dan lebar sepur] diakses tanggal 27 Januari 2016</ref>
{|class="wikitable sortable"
! colspan=2| Lébar

Menu navigasi