Béda révisi "Tutuwuhan Paku"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
54 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
[[Gambar:Pakis Hutan, Lambang Paksi Buay Belunguh.jpg|thumb]]
'''Tutuwuhan Paku''' disebut ogé Pteridophyta.<ref name="hiji">{{id}}[http://www.softilmu.com/2015/12/Pengertian-Ciri-Klasifikasi-Manfaat-Tumbuhan-Paku-Pteridophyta-adalah.html Ciri-ciri dan Klasifikasi] <small> (diakses 19 Pebruari 2016) </small> </ref> Tutuwuhan ieu miboga tingkat nu leuwih luhur ti batan [[lukut]] lantaran miboga [[akar]], [[daun]], jeung batang sajati.<ref name="hiji"/>
 
==Morfologi==
 
==Réproduksi==
Sabab [[réproduksi]] séksualna teu maké [[siki]], kelompok tutuwuhan paku maké [[spora]] pikeun réproduksi.<ref name="dua">{{id}}[http://alamendah.org/2015/10/18/pengertian-dan-ciri-ciri-tumbuhan-paku/ Reproduksi Paku] <small> (diakses 23 pebruari 2016) </small> </ref> cara réproduksi na ieu leuwih nyarupaan lukut jeung [[fungi]].<ref name="dua"/>
 
==Habitat jeung Sumebar==
[[Habitat]] tutuwuhan paku nyaéta di tempat nu cukup lembab, matak teu anéh lamun biasana napel dina tutuwuhan lain, dina batu, dina wangunan jeung biasa kapanggih di walungan.<ref name="tilu">{{id}}[http://jokowarino.id/ciri-ciri-dan-klasifikasi-tumbuhan-paku/ Tumbuhan paku] <small> (diakses 23 Pebruari 2016) </small> </ref>
Tutuwuhan paku bisa kapanggih tumuwuh hampir di sakabéh tempat di dunya, salian di daérah nu aya salju abadi jeung laut.<ref name="dua"/> Tutuwuhan paku loba hirup ogé di [[Indonésia]], komo sabagian gedé anggota paku-pakuan tumuwuh di daérah tropika baseuh.<ref name="dua"/> Di alam dunya, dipikawanoh nepi ka 12.000 spésiés tutuwuhan paku jeung sakitar saparapatna bisa kapanggih di kawasan Melesia nu kaasup Indonesia.<ref name="dua"/>
 
8.434

éditan

Menu navigasi