Béda révisi "Cangkok"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2 bita dipupus ,  5 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
[[File:Newly_Grafted_Cherry_Tree.JPG|thumb| Cangkokan tangkal [[Céri]] anyar]]
'''Cangkok''' nya éta salah sahiji cara pikeun ngembangbiakeun tutuwuhan ku cara melak babagian catang na nu diusahakeun akaran heula, saméméh diteukteuk tuluy dipelak dina taneuh. <ref name="hiji">[http://www.kamusq.com/2012/08/cangkok-cara-mencangkok-pengertian-dan.html], Wangenan Cangkok.]</ref> Tuwuhan nu bisa dicangkok ngan ukur tutuwuhan ''[[dikotil]]'' jeung tuwuhan ''biji terbuka''.<ref name="hiji" />
Cara ngembangbiakeun ku cara nyangkok kawilang hadé, komo saupama dipake pikeun bungbuahan. <ref name="hiji" /> Rasa jeung wangun buah nu dihasilkeun ku cara dicangkok mah biasana bakal sarua percis jeung ''induk''na, béda jeung lamun dipelakna ku cara melak kawas biasana, nya éta melak maké [[siki]]na.<ref name="hiji" />
 
==Pakakas nu Dipaké==
Aya sababaraha pakakas anu kudu aya saupama urang édék nyangkok,<ref name="dua">[http://green.kompasiana.com/penghijauan/2014/11/16/bagaimana-cara-mencangkok-yang-benar-703628.html], Cara Nyangkok nu Bener.]</ref> nya éta:
# Péso nu teu tihiangan
# Taneuh hideung nu ''gembur''
# Cai sacukupna
# Ragaji
 
==Léngkah-léngkah Nyangkok Tuwuhan==
Dina nyangkok tuwuhan téh aya sababaraha léngkah nu kudu dilakonan sangkan hasilna bisa hadé kawas nu dipikahayang, <ref name="dua" />nya éta:
8.434

éditan

Menu navigasi