Béda révisi "Sendal"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
4 bita ditambahkeun ,  6 tahun yang lalu
taya kamandang éditan
m (menghapus Kategori:Pakéan menggunakan HotCat)
Tidak ada ringkasan suntingan
[[Gambar:Setta,japanese-leather-soled-sandals,japan.JPG|thumb|250px| Sendal]]
 
'''Sendal''' mangrupa salah sahiji jinis [[sarampah]], nya éta kabeh nu sok dipaké dina [[dampal suku]] jelema jero leumpang.<ref name="kamus1"> [[Danadibrata,R.A]].2006.Kamus Basa Sunda.Bandung:Kiblat Buku Utama </ref> Jinis séjénna ti sarampah nu sarupa fungsina jeung sendal téh nya éta [[tarumpah]], [[teplék]], [[selop]], [[bakiak]], jeung [[sapatu]].<ref name="kamus1"/>
 
Sandal nya éta mangrupa matras ti rumput-rumputan, bilah tina [[kulit]], atawa potongan-potongan kai anu rata.<ref name="sumber1"> {{id}} Leokum, Arkady(1997) '''Aku Ingin Tahu Jilid 1''' Jakarta:Quality Press </ref> Bahan-bahan ieu ditalikeun dina tapak suku ku tali kulit anu saterusna diikat kira-kira dina suku.<ref name="sumber1"/> Di wewengkon-wewengkon pegunungan anu leuwih tiis, sandal-sandal ieu henteu méré panangtayungan anu cukup kana suku, jadi leuwih loba bahan ditambahkeun jeung sacara bertahap sandal dijieun pikeun modél dasar sapatu.<ref name="sumber1"/>

Menu navigasi