Élmu ukur: Béda antarrépisi

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2 bita ditambahkeun ,  6 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: eo → éo, wanguna → wangunna using AWB
m (Bot: Migrating 1 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q8087 (translate me))
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: eo → éo, wanguna → wangunna using AWB)
'''Élmu ukur''' atawa '''géométri''' (tina [[basa Yunani]] ''γεωμετρία''; geogéo = bumi, metria = ukar-ukur) sacara harafiah hartina ulikan ngeunaan ukar-ukur bumi, nyaéta cabang tina [[matematika]] anu ngulik hubungan dina jero rohang.
 
== Élmu ukur munggaran ==
 
Catetan munggaran ngeunaan élmu ukur bisa disusud nepi ka ka jaman [[Mesir kuno]], peradaban landeuheun [[Walungan Indus]] sarta [[Babilonia]]. [[Peradaban|Peradaban-peradaban]] ieu dipikanyaho ngabogaan kaahlian dina [[irigasi]], ngadalikeun [[caah]] sarta nangtungkeun wangunanwangunnan-wagunan badag. Lolobana élmu ukur Mesir kuna jeung Babilonia kawates ngan dina utang-itung [[panjang]] ségmén-ségmén [[garis]], [[lega]], jeung eusi ([[volume]]).
 
== Tempo ogé ==

Menu navigasi