Béda révisi "Sosis"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
72 bita dipupus ,  4 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: nya éta → nyaéta (2), make → maké , energi → énérgi using AWB
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: nya éta → nyaéta (2), make → maké , energi → énérgi using AWB)
[[Gambar:Tray-of-sausages.jpg|thumb|250px|[['''Sosis]]''']]
 
[['''Sosis]]''' nyaéta kadaharan anu dijieun tina daging [[hayam]], daging [[sapi]], daging [[babi]], jeung sajabana anu geus digiling, dilembutkeun sarta dibéré [[bungbu]], dibungkus anu bentukna buleud panjang kawas [[peujit]] sato dina kaayaan atah atawa dikulub. <ref name="Sosis"> [http://mesin-sosis.webs.com/ Sosis] <small> (Diakses tanggal 17 November 2011) </small> </ref>
 
==Cara Nyieunna==
 
[[Gambar:Russian Sausage Making.jpg|thumb|250px|Cara nyieun [[Sosis]] lamun maké mesin]]
 
Nalika masak [[sosis]] aya sawatara tahap anu kudu dipigawé, nya étanyaéta ''[[kyuring]]'', nyieun adonan, ngisian solongsong, ngulub, sarta digodog. <ref name="Sosis"/> Mimitina [[daging hayam]] dibersihkeun tuluy dipisahkeun ti tulangna sarta diiris lembut. <ref name="Sosis"/> Sanggeus éta [[daging hayam]], [[uyah]], [[és batu]], jeung Phosmix MP dihjikeun dina [[blénder]]. <ref name="Sosis"/> [[Lemak]], [[tipung sagu]], [[susu skim]], [[bungbu]], sarta sésa és diasupkeun kana [[blénder]], tuluy giling bari ditambahkeun [[minyak goréng]]. <ref name="Sosis"/> Adonan anu geus digiling lemes salila ieu, tuluy ditambahan [[squit]] anu bagian tungtungna geus dipasang casing, atawa maké mesin Filling sosis. <ref name="Sosis"/> Sanggeus éta adonanm diasupkeun kana casing, tuluy talian tungtung casingna maké [[benang]]. <ref name="Sosis"/> Adonan nu geus diasupkeun kana casing dikulub dina suhu 60 0C salila 45 menit. <ref name="Sosis"/> Nalika ngulub, usahakan suhu tetep stabil salila 45 menit, makemaké térmométer. <ref name="Sosis"/> [[Sosis]] anu geus asak bisa bisa langsung didahar. <ref name="Sosis"/>
 
==Nilai Gizi==
 
[[Sosis]] mangrupa produk olahan daging ni miboga kandungan nilai gizi nu hadé. <ref name="Nilai Gizi"> [http://nasional.kompas.com/read/2008/10/31/11473267/Bahaya.Laten.Sepotong.Sosis Nilai Gizi] <small> (Diakses tanggal 17 November 2011) </small> </ref> Komposisi gizi [[sosis]] béda-béda gumantung kana jenis [[daging]] nu dipakéna.<ref name="Nilai Gizi"/> Produk olahan [[sosis]] kaya energiénérgi jeung bisa dipaké salaku sumber [[karbohidrat]]. <ref name="Nilai Gizi"/> Katangtuan kualitas [[sosis]] dumasar ''Standar Nasional Indonesia'' (SNI 01–3820-1995) nya étanyaéta: kadar cai maksimal 67 persen, abu maksimal 3 persen, protéin minimal 13 persen, lemak maksimal 25 persen, sarta karbohidrat maksimal 8 persen.<ref name="Nilai Gizi"/>
{{Pondok}}

Menu navigasi