Béda révisi "Asyura"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
16 bita dipupus ,  4 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: warsih → taun (3) using AWB
m (Bot: Migrating 43 interwiki links, now provided by Wikidata on d:q183283 (translate me))
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: warsih → taun (3) using AWB)
'''Poé Asyura''' ('''{{lang|ar|عاشوراء}}''' ) nyaéta poé ke-10 dina bulan [[Muharram]] dina [[kalender Islam]]. Sedengkeun ''asyura'' sorangan hartosna ''kasapuluh''.
 
Poé ieu jadi kawéntar alatan pikeun golongan [[Syi'ah]] sarta sawaréh [[Sufi]] mangrupa poé berkabung kana [[Syahid|syahidnasyahid]]na Husain bin Ali, putuna [[Nabi Islam]] [[Muhammad]] dina [[Perang Karbala]] warsih 61taun61 [[Hijriyah|H]] ([[680]]). Tapi, [[Sunni]] ngayakinan yén [[Nabi Islam|Nabi]] [[Musa]] puasa dina poé kasebut pikeun mengekspresikan kagumbiraan ka Pangéran alatan kaum Yahudi geus bebas ti Fira'un ([[Exodus]]). Nurutkeun talari Sunni, Muhammad puasa dina poé kasebut sarta ménta jalma-jalma ogé pikeun puasa.
 
== Syahidnya Husain bin Ali ==
 
== Asyura dina kalender Gregorian ==
Poé Asyura sok sarua dina kalender Islam, tanggal di jero Kalender Gregorian variatif ti warsihtaunka ka warsih alatantaunalatan béda antara dua kalender.
 
* 2003: [[13 Maret]]
18.254

éditan

Menu navigasi