Béda révisi "Nyi Roro Kidul"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
4 bita ditambahkeun ,  4 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: nyaeta → nyaéta using AWB
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: nyaeta → nyaéta using AWB)
[[File:Kanjeng Ratu Kidul.jpg|thumb|Nyi Rara Kidul]]
 
'''Nyi Rara Kidul''', atawa '''Kangjeng Ratu Kidul''' nyaetanyaéta hiji tokoh [[mitos]] nu dipercaya ngawasa [[Laut Kidul]].<ref name="web1">[http://www.anneahira.com/dongeng-nyi-roro-kidul.html Nyi Roro Kidul] (Diakses tanggal 31 Oktober 2011) {{id}}</ref> Ieu kapercayaan dipimilik ku masarakat pulo [[Jawa]] jeung [[Bali]]. <ref name="web1"/>
 
==Mitos Nyi Rara Kidul==
 
==Makam Rara Kidul==
Di [[Pelabuhan Ratu]] aya makam nu dipercaya jadi makam Nyi Rara Kidul. Perenahna 20 &nbsp;km ti Pelabuhan Ratu, nyaéta di [[basisir Karang Hawu]]. Di ieu makam ogé aya rohangan husus nu didominasi ku warna beureum, tur aya lukisan gedé nu ngagambarkeun Nyi Rara Kidul. salian ti éta di gigireun makam Nyi Roro Kidul aya ogé makam Eyang Jalah Mata, Eyang Sanca Manggala jeung [[Eyang Syeh Husni Ali]].
 
==Hajat Laut==
{{pondok}}
 
[[kategoriKategori: Mitos]]

Menu navigasi