Béda révisi "Kartu krédit"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
5 bita ditambahkeun ,  4 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: nyaeta → nyaéta, nya éta → nyaéta, make → maké , dipake → dipaké (2), kusabab → ku sabab, dimana → di mana (2) using AWB
m (menghapus Kategori:Alat transaksi; menambahkan Kategori:Ékonomi menggunakan HotCat)
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: nyaeta → nyaéta, nya éta → nyaéta, make → maké , dipake → dipaké (2), kusabab → ku sabab, dimana → di mana (2) using AWB)
'''Kartu krédit''' nyaéta "duit plastik" anu dikaluarkeun ku [[bank]] pikeun alat pambayaran di tempat-tempat nu tangtu samisal jiga di [[hotél]], [[réstoran]], tempat rékréasi jeung sajabana.<ref name="test">Dahlan siamat, 2001, Manajemen Lembaga Keuangan III, Lembaga penerbit UI, Jakarta</ref>
 
Kartu krédit boga sababaraha jenis, digolongkeun dumasar kagunaan jeung wilayah éta kartu bisa dipakena.<ref name="test" /> Nurutkeun fungsina kartu krédit dibagi jadi sababaraha jenis nyaetanyaéta:
# Kartu krédit nyaéta kartu anu bisa dipaké pikeun alat pembayaran transaksi jual beuli banda atawa jasa dimanadi mana cara ngalunasan éta barang atawa jasa bisa dibayar sakaligus atawa dicicil ku jumlah anu geus ditangtukeun.<ref name="test" />
# ''Charge card'' nyaéta kartu anu bisa dipaké pikeun jadi alat pambayaran barang atawa jasa dimanadi mana [[nasabah]] kudu mayar deui tagihan kabéh (teu dicicil) di akhir bulan atawa di bulan sejena ku maké atawa henteu makemaké biaya tambahan.<ref name="test" />
# ''Cash card'' nyaéta kartu anu ngamungkinkeun pamilik bisa nyokot duit tunai di kasir bank atawa di ATM bank anu geus ditunjuk anu biasana loba di tempat-tempat strategis samisal hotél, tempat balanja, rumah sakit jeung sajabana.<ref name="test" />
# ''Check guarante card'' dipaké pikeun jadi jaminan lamun dinu narik cék kunu boga kartu. Kartu jenis ieu réa dipakedipaké di [[Éropa]] komo di [[Inggris]]. Kartu ieu ogé bisa dipaké pikeun nyokot duit langsung di ATM.<ref name="test" />
 
Dumasar wilayahna kartu krédit bisa dibagi jadi dua nya étanyaéta kartu domestik jeung kartu internasional.<ref name="tist"> Kasmir, 2000, Manajemen Perbankan, Raja Grafindo Persada, Jakarta</ref>
# Kartu palastik lokal (doméstik) nyaéta kartu anu ngan bisa dipaké saukur di wilayah nu tangtu hungkul, samisal ngan bisa dipakedipaké di [[Indonésia]].<ref name="tist" />
# Kartu palastik internasional nyaéta kartu anu bisa dipaké di kabéh nagara pikeun jadi alat pambayaran ngagantikeun duit.<ref name="tist" /> Kartu ieu didominasi ku dua mérk anu geus kasohor kusababku sabab bisa nagawasa jaringan di unggal [[buana]] di dunya nyaéta kartu Visa jeung Master Card.<ref name="tist" />
 
==Rujukan==

Menu navigasi