Béda révisi "Bayem"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 bita ditambahkeun ,  4 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: sabagé → minangka using AWB
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: nya éta → nyaéta (2) using AWB)
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: sabagé → minangka using AWB)
* ''A. spinosus''
}}
'''Bayem''' nyaéta [[sayur]] anu ngaran ilmiahna ''Amaranthus spp''., mimitina mah ukur dijadikeun pepelakan pikeun hiasan sabangsa ke[[kembang]]an séjénna.<ref name="Mangle">Majalah Mangle. No.1847. 2004. Hal. 47</ref> Tapi, dumasar kana panalungtikan para ahli, kadieunakeun bayem dipromosikeun sabagéminangka [[tutuwuhan]] anu bisa jadi sumber [[kadaharan]] anu luhung ajén gizina nepika meunang 'gelar' ''King of Vegetables'' atawa 'Si Raja Sayur'.<ref name="Mangle"/> Bayem, asalna ti daerah [[Amérika]] [[tropis]]. Dikira-kira, datang ka [[Indonesia]] dina abad ka-19, bareng jeung dimimitianana rute dagang ka wilayah nusantara.<ref name="Mangle"/> Di [[Indonesia]], bayem aya di unggal [[propinsi]].<ref name="Mangle"/> Numutkeun data ti [[Departemen]] [[Pertanian]], total tanah anu bisa dipanén bayem legana nepi ka 31,981 hektar. Dina urutan [[sayur]] komersial [[Indonesia]] anu jumlahna aya 18, bayem téh aya dina urutan ka-11.<ref name="Mangle"/>
 
==Jenis==

Menu navigasi