Béda révisi "KAI Commuter Indonésia"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: ea → éa (4), eo → éo
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: ea → éa (4), eo → éo)
}}
[[File:KAI Commuter Jabodetabek Map.jpg|250px|thumb|Peta ruteu KRL Commuter Line]]
'''KA Commuter Jabodetabék''' atawa '''KRL Commuter Jabodetabék''' atawa '''KRL Commuter Line''' nyaéta layanan jalur [[karéta rél listrik]] anu dioperasikeun ku PT KAI Commuter Jabodetabék, anak pausahaan [[Kereta Api Indonesia|PT Kereta Api Indonésia]].<ref name="KCJ">[https://www.krl.co.id/ Situs resmi PT KAI Commuter Jabodetabék] {{id}} <small>diakses tanggal 4 Mei 2016</small></ref><ref name="KAI">[https://www.ereta-api.co.id/ Situs resmi PT Kereta Api Indonesia] {{id}} <small>diakses taggal 4 Mei 2016</small></ref> KRL geus beroperasi di wilayah [[Jakarta]] ti mimiti taun [[1976]] nepi ka kiwari ngalayanan ruteu komuter di wilayah [[DKI Jakarta]], [[Dépok|Kota Dépok]], [[Bogor|Kota Bogor]], [[Kabupatén Bogor]], [[Bekasi|Kota Bekasi]], [[Kabupatén Lebak]], [[Tangerang|Kota Tangerang]], [[Kabupatén Tangerang]], sarta [[Tangerang Kidul|Kota Tangerang Selatan]].<ref name="KCJ"/>
 
== Sajarah ==
Lokomotip anu geus dipaké ri mimiti zaman [[Walanda]] dianggap geus teu layak jalan , tuluy digentikeun ku rangkéan KRL jieunan [[Jepang]] ti imiti taun [[1976]]. Ti taun [[2000]], [[Pamaréntah Indonésia]] sok meunang hibah rangkéan atawa meuli KRL ti Jepang anu dipaké pikeun nambah armada KRL di Jakarta .<ref name="KCJ"/>
 
Taun [[2008]] dibentuk anak pausahaan PT Kereta Api, nyaéta PT KAI Commuter Jabodetabék (KCJ), anu fokus kana pengoperasian jalur KRL di wilayah [[Daérah Operasi I Jakarta]], anu harita boga 37 ruteu karéta anu ngalayanan wialyah [[Jabodetabék]].<ref name="KAIKCJ"/><ref name="KCJKAI"/> PT KCj ngamimitian proyék modernisasi angkutan KRL taun [[2011]], nganyederhanakeun ruteu nu aya jadi 5 ruteu utama, penghapusan KRL éksprés, penerapan gerbong husus wanita, sarta ngarobah ngaran KRL Ekonomi-AC jadi Karéta Commuter.<ref name="KCJ"/> Proyék ieu dituluykeun ku rénovasi, penataan ulang, sarta stérilisasi sarana jeung prasarana saperti jalur jeung stasion karéta, sarta nempatkeun satuan keamanankéamanan di unggal gerbong.<ref name="KCJ"/> Saenggeus [[Stasion Tanjung Priok]] diresmikeun deui saenggeus rénovasi total taun [[2009]], jalur KRL nambahan jadi 6, sanajan henteu penuh beroperasi.<ref name="KCJ"/> Ti mimiti Juli 2013, PT KCJ mulai nerapkeun sistem tikét éléktronik COMMET (''Commuter Electronic Ticketing'') sarta paroabahan sistem tarip karéta.<ref name="KCJ"/>
 
== Ruteu ==
=== KRL non-AC ===
* KRL BN-Holec (1994-2001)
* KRL RheostatikRhéostatik (1976, 1978, 1983-1987)
* KRL INKA-Hitachi (1997)
* KRL ABB-Hyundai (1985-1992)
* KRL Tokyu 8000
* KRL Tokyu 8500
* KRL JR Eastéast 103
* KRL JR Eastéast 203
* KRL JR Eastéast 205
* KRL Toyo Rapid
* KRL Tokyo Metro
{{reflist}}
 
{{karéta-stub}}
[[Kategori:Angkutan karéta di Indonésia]]
 
 
{{karéta-stub}}
18.254

éditan

Menu navigasi