Béda révisi "Warna"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2 bita dipupus ,  4 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: kalolobaan → lolobana using AWB
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: oge → ogé using AWB)
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: kalolobaan → lolobana using AWB)
Dina [[seni rupa]], warna bisa ogé dihartikeun pantulan nu tangtu tina cahya anu dipangaruhan ku [[pigmén]] anu aya dina beungeut barang. Contona campuran pigmén magénta jeung [[cyan]] kalawan proporsi nu pas sarta disinaran cahaya bodas sampurna baris ngahasilkeun sénsasi (rasa) jiga warna beureum.
 
Saban warna sanggup méré gambaran sarta idéntitas nu tangtu luyu kaayaan sosial nu nempona. Contona warna bodas baris méré gambaran suci sarta tiis di wewengkon Kulon alatan pakait jeung [[salju]]. Samentara di kalolobaanlolobana nagara Wétan warna bodas méré gambaran pati sarta kacida nyingsieunan alatan pakait jeung lawon [[kafan]] (sanajan sacara téori sabenerna bodas lain warna).
 
Dina élmu warna, [[hideung]] dianggap minangka kaayaan tanpa warna. Samentara bodas dianggap minangka kaayaan hadirna sakumna [[gelombang]] warna kalayan proporsi nu saimbang. Sacara ilmiah, duanana ogé lain warna, sanajan bisa dihadirkan dina wangun pigmén.

Menu navigasi