Béda révisi "Asyura"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2 bita ditambahkeun ,  4 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: bebas → bébas (2) using AWB
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: warsih → taun (3) using AWB)
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: bebas → bébas (2) using AWB)
'''Poé Asyura''' ('''{{lang|ar|عاشوراء}}''' ) nyaéta poé ke-10 dina bulan [[Muharram]] dina [[kalender Islam]]. Sedengkeun ''asyura'' sorangan hartosna ''kasapuluh''.
 
Poé ieu jadi kawéntar alatan pikeun golongan [[Syi'ah]] sarta sawaréh [[Sufi]] mangrupa poé berkabung kana [[syahid]]na Husain bin Ali, putuna [[Nabi Islam]] [[Muhammad]] dina [[Perang Karbala]] taun61 [[Hijriyah|H]] ([[680]]). Tapi, [[Sunni]] ngayakinan yén [[Nabi Islam|Nabi]] [[Musa]] puasa dina poé kasebut pikeun mengekspresikan kagumbiraan ka Pangéran alatan kaum Yahudi geus bebasbébas ti Fira'un ([[Exodus]]). Nurutkeun talari Sunni, Muhammad puasa dina poé kasebut sarta ménta jalma-jalma ogé pikeun puasa.
 
== Syahidnya Husain bin Ali ==
 
Asyura mangrupa peringatan hal-hal di handapeun ieu di mana Muslim, hususna Sunni percaya lumangsung dina tanggal 10 Muharram.
* Bebasnabébasna [[Nabi Nuh]] sarta umatna tina [[caah]] badag.
* [[Nabi Ibrahim]] salamet tina seuneuna [[Namrudz]].
* Damangna [[Nabi Yakub]] tina lolongna sarta anjeunna dipendakkeun sareng [[Nabi Yusuf]] dina poé Asyura.

Menu navigasi