Lompat ke isi

Spéktrum sumebar: Béda antarrépisi

20 bita ditambahkeun ,  5 tahun yang lalu
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: rea → réa
m (fix)
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: rea → réa)
Téknologi komunikasi Generasi Katilu ([[3G]]) sarta Generasi Kaopat ([[4G]]) jeung satuluyna ngagunakeun padika spéktrum sumebar. Kiwari aya dua cabang téknologi spéktrum sumebar dina jero [[3G]], nyaéta: Wideband CDMA ([[W-cdma]]) sarta [[CDMA]] 2000 1xev-do (CDMA: Code Division Multiple Access, EV-DO: EVOLUTION Data Optimized). W-cdma (atawa nu dipikawanoh ogé sabagé UMTS - Universal Mobile Telephony System) nyaéta kamajuan téknologi GSM anu ditaratas ku “3G Partnership Project” [http://www.3gpp.org] sedengkeun CDMA2000 ditaratas ku “3GPP2” [http://www.3gpp2.org].
 
Dina W-cdma dipaké spéktrum salega 5  MHz pikeun hiji kanal frekuensi [[gelombang pamawa]], sedengkeun dina CDMA 2000 dipaké pita sarubak 1,25  MHz (Tempo '''Gambar 2'''). CDMA2000 1xrtt hartina téknologi kasebut ngagunakeun hiji kanal sarubak 1,25  MHz sarta CDMA2000 3xrtt hartina ngagunakeun tilu kanal nu masing-masingna boga rubak 1,25  MHz. Sedengkeun RTT nyaéta singgetan tina ”Radio Transmission Technology”. Dua téknologi (W-cdma jeung CDMA) ieu henteu saling kompatibel, anu hartina pamaké W-cdma henteu bisa meunangkeun layanan CDMA. Malah dina prak-prakanana, dua téknologi ieu saéstuna basaing.
 
== Kauntungan-kauntungan ==
=== Efisiensi Manajemén Frékuénsi ===
 
Kauntungan kadua tina téknologi spéktrum sumebar nyaéta pamakéan frékuénsi anu sarua. Ku cara maké padika ieu, dina hiji sél (anu biasana diwangun ku 3 séktor) henteu perlu ngalakonan manajemén frékuénsi sarta bisa ngagunakeun frékuénsi anu sarua. Kabalikanana lumangsung dina téknologi GSM, saban séktor di jero hiji sél kudu ngagunakeun frékuénsi anu béda. Hiji [[Base Transciever Station]] ([[BTS]]) nyieun hiji sél di mana di jerona aya 3 (tilu) séktor anu dipikawanoh sabagé séktor alpha (α), séktor béta (β) sarta séktor gamma (γ). Dina saban séktor sadia ratusan ''[[communication resource]]'' anu disebut Kodeu. W-cdma ngagunakeun Orthogonal Vector SpreadingSpréading Factor (OVSF) sedengkeun CDMA 2000 ngagunakeun [[Walsh]] Code salaku padika pangkodeuan.
 
[[Gambar:PN_OFFSET.jpg|frame|left|'''Gambar 4:''' Hiji ''handset'' dilayanan ku séktor PN=292]]
20.027

éditan