Béda révisi "Kartu krédit"

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
3 bita ditambahkeun ,  4 tahun yang lalu
m
→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: dipake → dipaké, sejen → séjén
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: nyaeta → nyaéta, nya éta → nyaéta, make → maké , dipake → dipaké (2), kusabab → ku sabab, dimana → di mana (2) using AWB)
m (→‎top: Ngarapihkeun éjahan, replaced: dipake → dipaké, sejen → séjén)
'''Kartu krédit''' nyaéta "duit plastik" anu dikaluarkeun ku [[bank]] pikeun alat pambayaran di tempat-tempat nu tangtu samisal jiga di [[hotél]], [[réstoran]], tempat rékréasi jeung sajabana.<ref name="test">Dahlan siamat, 2001, Manajemen Lembaga Keuangan III, Lembaga penerbit UI, Jakarta</ref>
 
Kartu krédit boga sababaraha jenis, digolongkeun dumasar kagunaan jeung wilayah éta kartu bisa dipakenadipakéna.<ref name="test" /> Nurutkeun fungsina kartu krédit dibagi jadi sababaraha jenis nyaéta:
# Kartu krédit nyaéta kartu anu bisa dipaké pikeun alat pembayaran transaksi jual beuli banda atawa jasa di mana cara ngalunasan éta barang atawa jasa bisa dibayar sakaligus atawa dicicil ku jumlah anu geus ditangtukeun.<ref name="test" />
# ''Charge card'' nyaéta kartu anu bisa dipaké pikeun jadi alat pambayaran barang atawa jasa di mana [[nasabah]] kudu mayar deui tagihan kabéh (teu dicicil) di akhir bulan atawa di bulan sejenaséjéna ku maké atawa henteu maké biaya tambahan.<ref name="test" />
# ''Cash card'' nyaéta kartu anu ngamungkinkeun pamilik bisa nyokot duit tunai di kasir bank atawa di ATM bank anu geus ditunjuk anu biasana loba di tempat-tempat strategis samisal hotél, tempat balanja, rumah sakit jeung sajabana.<ref name="test" />
# ''Check guarante card'' dipaké pikeun jadi jaminan lamun dinu narik cék kunu boga kartu. Kartu jenis ieu réa dipaké di [[Éropa]] komo di [[Inggris]]. Kartu ieu ogé bisa dipaké pikeun nyokot duit langsung di ATM.<ref name="test" />
18.254

éditan

Menu navigasi