Kabupatén Tangerang: Béda antarrépisi

Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
m
Ngarapihkeun éjahan, replaced: mangrupakeun → mangrupa (2), nyaeta → nyaéta (3), ea → éa (2), kalolobaan → lolobana, pamarentah → pamaréntah (2)
m (menghapus Kategori:Kabupatén di Indonésia menggunakan HotCat)
m (Ngarapihkeun éjahan, replaced: mangrupakeun → mangrupa (2), nyaeta → nyaéta (3), ea → éa (2), kalolobaan → lolobana, pamarentah → pamaréntah (2))
|web= [http://www.kabtangerang.go.id http://www.kabtangerang.go.id]
}}
'''Kabupatén Tangerang''' nyaetanyaéta hiji [[kabupatén]] di [[Propinsi]] [[Banten]], [[Indonésia]]. Ibukotana '''Tigaraksa'''. Kabupatén ieu perenahna di kuloneun [[Jakarta]]; wawatesan jeung [[Laut Jawa]] di kaler, Propinsi [[Jakarta|DKI Jakarta]] di wetan, Propinsi [[Jawa Barat]] jeung [[Kabupatén Lebak]] di kidul, sarta [[Kabupatén Serang]] di wetaneunnana.
 
==Geografi==
SabageanSabagéan gede wewengkon Tangerang mangrupakeunmangrupa dataran handap. [[Walungan Cisadané]], walungan pangpanjangna di Tangerang, ngalir ti kidul tur ngamuara ka [[Laut Jawa]].
 
Tangerang mangrupakeunmangrupa wewengkon perkembangan Jakarta. Sacara umum, Kabupaten Tangerang bisa dikelompokkeun jadi tilu wewengkon kamekaran, nyaetanyaéta:
* Puseur Pertumbuhan Wilayah Serpong, ayana di beh wetan (wawatesan jeung Jakarta), difokuskeun minangka wewengkon padumukan jeung komersial.
* Puseur Pertumbuhan Balaraja jeung Tigaraksa, ayana di beh kulon, difokuskeun minangka daerah sentra industri, padumuan, jeung puseur pamarentahanpamaréntahan.
* Puseur Pertumbuhan Teluk Naga, ayana di wewengkon basisir, fokus utamana industri pariwisata alam jeung bahari, industri maritim, perikanan, pertambakan, jeung palabuan.
 
SabageanSabagéan pangeusi Tangerang kalolobaannanalolobananana digarawe di Jakarta. Sababaraha perumahan mibanda fasilitas lengkep, sahingga jadi ''kota mandiri''; di antarana nu kasohor nyaetanyaéta: [[Bumi Serpong Damai]], [[Lippo Karawaci]], jeung [[CitraRaya]].
 
==Babagian administratif==
Kabupaten Tangerang ngawengku 26 [[kacamatan]], nu dibagi deui jadi sajumlah [[desa]] jeung [[kalurahan]]. Puseur pamarentahannanapamaréntahannana aya di Kacamatan [[Tigaraksa, Tangerang|Tangerang]].
 
{{banten}}
20.027

éditan

Menu navigasi